Tuppen – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Rooster

Om du drömmer om en tupp betyder det att du är en person som gillar att göra andra nöjda. Var försiktig så att du inte missbrukar din goda vilja. Stå inför dina rädslor och böj dig inte för dem som vill utnyttja dig.

Drömmar om tupp representerar tvetydiga situationer, eftersom detta djur, som är mycket förknippat med lantliv, arbete och sol, är en symbol för vaksamhet. Sedan mycket gamla tider placerades den på husens och kyrkornas tak, både för att varna för soluppgången och för att okända människor skulle närma sig.

Vad betyder det att drömma om en tupp?

Där ligger därför den första stora betydelsen som förkroppsligas i drömmar om en tupp: vaksamhet, vaksamhet, varning. Men här syftar det på människor som tenderar att ignorera sanningar som de inte gillar, men som finns rakt framför dem, och detta är ofta relaterat till att de inte kan tvinga sig själva och därmed inte styr sitt eget liv.

Och det finns den tvetydighet som redan har nämnts: kulturellt sett förknippas tuppen också med skönhet, storhet och till och med arrogans, vilket är medvetenheten om det egna värdet som drivs till sin spets. I vissa fall är alltså varningen i tuppdrömmen just att personen måste förlora lite arrogans för att uppmärksamma andra mer och bli enklare och klokare, annars kan han eller hon lida mycket.

I vissa kulturer används den här fågeln än i dag i stor utsträckning som en symbol för prestige och makt, och den skapades just för att höga kaster ska kunna visa upp den, som det är brukligt med dyra varor. I denna mening är en annan innebörd av att drömma om en tupp relaterad till överflöd, vare sig det gäller ekonomi, kärlek eller hälsa – kort sagt om alla bud som är beroende av tur.

Att drömma om att se en tupp

Seeing A Rooster

Försök att komma ihåg följande uppgifter:

Om tuppen såg bra ut och var omgiven av kycklingar, betyder det framgång på kärleksfältet – kanske till och med att din bättre hälft dyker upp!

Om han var stilig, men ensam: han representerar den attityd du behöver mest i livet nu: i stället för att bara tänka på att behaga andra, försök att vara mer oberoende och ägare av dig själv. Storheten visar på behovet av att du inte längre skäms eller är rädd för att visa dina talanger, och på så sätt anta ditt sanna jag.

Om han var ful, det vill säga mycket smal, ser dålig ut: varning för att du kommer att möta problem som gör att du förlorar pengar och till och med vänskap.

Drömmer om en pikande kuk

Den här tuppen varnar dig för att någon vill ta det som är ditt. Kom ihåg: tuppar tvekar inte att picka den som försöker invadera deras territorium. Därför måste du också kämpa för att behålla dina landvinningar. Håll dig vaksam för att ta reda på vem som är den person du behöver försvara dig mot och när det är bäst att agera.

Drömmer om en tupp som kråmar

Rooster Crowing

Det är ett gott tecken, eftersom det visar att du kommer att nå den yrkesmässiga framgång som du har väntat på så länge. Vänta dock inte på himlen: sluta inte arbeta hårt och “sjung inte av en kuk”, det vill säga skryt om det.

Det viktigaste är exakt vad du gjorde för att uppnå detta och storleken på ditt tålamod, för som du vet, som är van vid stora ansträngningar för ett mål, kan drömmar ta ett tag att förverkliga.

Drömma om att äta kuk

Den här drömmen är som en blandning av tuppen som hackar med tuppen som kråmar: du kommer att uppnå de saker du vill, särskilt professionell framgång, mycket snart.

Men du måste vara försiktig med människor som avundas dig och vara beredd att försvara det som tillhör dig, särskilt dina idéer. Kom ihåg att tuppen i hönshuset också måste slåss mot andra tuppar, kycklingar och kycklingar för att få mat.

Drömmer om en springande tupp

Det här är en typisk dröm för människor som får allt de vill ha, främst för att de har gåvan att övertyga andra genom sin beundransvärda oratorik. Men springande tupp tjänar som en varning för att du gör dig många fiender på grund av ditt sätt att få saker gjorda.

Är det värt att lida för? Det är nödvändigt att övervaka sig själv för att inte gå över någon: utveckla empati, vilket också kommer att göra dig mer skrupelfri. Intelligens används bäst när den kombineras med generositet och vänlighet, inte med fusk.

Drömmer om flygande tupp

Det här är en annan dröm som visar tuppens territoriella sida: den varnar dig för att försvara ditt utrymme från någon som försöker ta det. Poängen är att den här personen redan är väldigt nära dig, eftersom han låtsas vara din vän. Du måste upptäcka det så snart som möjligt för att komma bort från den.

Drömmer att man dödar en tupp

Även om det verkar dåligt och skrämmande är det positivt att döda en tupp i en dröm, för det betyder att du måste döda ditt uppblåsta ego, det som lever med “crest raised”. Det är med andra ord en varning för dig att bli mindre arrogant. Och det är nödvändigt att börja göra detta snart för att undvika framtida lidande.

Det positiva med den här drömmen är att den innebär att du redan är beredd att lära dig hur du ska göra detta, vilket är en viktig milstolpe i din utveckling som person.

Drömmer om tuppfäktning

Cockfight

Detta gör dig uppmärksam på strider i din vänkrets eller familj som är på väg att inträffa. Särskilt om du är en av de kämpande tupparna, visar detta på att det finns allvarliga splittringar inom en grupp som du är en del av.

Den här varningen kommer först just för att du inte ska bli inblandad i bråket, som inte är din sak: ta inte parti eller försök att lägga dig i, för det är mycket troligt att du kommer att vara ensam efter att bråket har upphört. Även om de inblandade personerna är mycket viktiga för dig.

Drömmer om plockad tupp

Detta förebådar en period av stora ekonomiska svårigheter, som till och med kommer att kunna hålla intresserade personer borta från dig – tänk trots allt på den här positiva sidan. Lita bara på de människor som står på din sida.

Detta är bara en av de lärdomar du kommer att få under den här perioden. I den kommer du att lära dig saker som kommer att stärka dig att återvända till kampen bättre än tidigare.

Drömmer om att köpa en tupp

Detta symboliserar motsatsen: du kommer att vinna bra pengar snart, och de kan komma från affärsframgångar eller från lotteriet. Ha det så trevligt!

Drömmer om att bli attackerad av en tupp

Någon kommer att slåss med dig snart.

Drömmer om svart tupp

Den här drömmen beror på var tuppen befinner sig och dess fysiska tillstånd. Om du befann dig på en gård betyder det att någon planerar något dåligt mot dig.

Men om tuppen var vacker, med alla sina fjädrar, betyder det att du inte kommer att drabbas av någon av de skador som din fiende vill att du ska drabbas av.

Men om den svarta tuppen var plockad och nästan död, se upp, du kommer att drabbas. Ta hand om dig och gör dig redo att möta vad som helst.

Drömmer om röd tupp

Den här drömmen har samma innebörd som den enkla synen av en vacker och ensam tupp, men från en annan vinkel: du kan inte tvinga dig själv som du borde. Således tar människor fördel, saknar respekt, och du kan inte hantera ditt liv så som det skulle vara bekvämare för dig.

Den här tuppen visade sig för dig för att visa att du inte ska vara rädd för att visa dina talanger och offentligt visa ditt sanna jag. Du ser själv fram emot det!

Drömmar som säljer en tupp

Du kommer att ha en bra prestation i försäljningen inom ditt affärsområde.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!