Papegoja – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Fåglar flyger, är fria och inspirerande. Fåglar har alltid fått oss att drömma om att flyga och nå himlen. Det är en mänsklig dröm att ha vingar som Ikaros i den grekiska mytologin, och det var denna dröm som inspirerade Santos Dumont och bröderna Wright att uppfinna flygplanet. I flera gamla civilisationer, och än idag, symboliserar fåglar skydd, intelligens, visdom och kontakt med det andliga. De är budbärare som vandrar mellan två världar, himlen och jorden.

Uppmanande, eller hur? För glöm allt detta, här talar vi inte precis om fåglar, åtminstone inte de örnar och hökar som man kommer att tänka på när man tänker på de adjektiv som nämns ovan. Vi talar inte heller om de kråkor och ugglor som dominerar natten och bär på den mörka och mystiska auran från det bortomliggande.

Nej, inte dessa. Vi är här för att tala om papegojor. Ja, papegojor, dessa små gröna och vänliga djur som imiterar vad andra pratar om. Innebörden av att drömma om en papegoja kan vara ganska tvetydig, precis som denna lilla insekt själv, som kan recitera ett helt Fader vår lika mycket som att säga de mest skalfobiska orden. Det kan vara ett gott eller dåligt tecken. De kan vara upptäckter, nyheter, varningar om dåliga omen.

Vad betyder det att drömma om en papegoja? Det är vad du frågade dig själv när du bestämde dig för att få svaret här och det är vad vi kommer att hjälpa dig att dechiffrera från och med nu.

Att Drömma Om Att Du Ser En Papegoja

Den tvetydiga betydelsen av papegojan börjar redan när du ser den i din dröm, för komplexiteten i att förstå vad den här drömmen vill berätta för dig kommer att bero mer på vad ditt inre jag lät dig känna under upplevelsen än exakt vad vi kan berätta för dig i dessa få rader.

Det kan betyda att goda nyheter, det som du vill höra, är på väg, men den här drömmen kan också betyda att något allvarligt kan vara på väg till dig. I samma logik av dualitet, vad som än händer dig, kommer detta faktum i sig självt också att ha två sidor. Du förstår, något gott kan bli dåligt, men något dåligt kan bli positivt. Se och förstå att samma glas som är halvt tomt också är halvfullt.

Drömmen Om En Flygande Papegoja

Papegoja - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 2

Det finns inneboende mål i var och en av oss. Vad betyder det? Ett inneboende mål är det livsmål som du har visualiserat från tidig ålder, t.ex. giftermål, examen, karriär, barn. Det är något som är inneboende i oss alla och skiljer sig från att tjäna pengar, vara lycklig eller köpa en bil. Att drömma att du ser en flygande papegoja betyder att du är nära att uppnå detta inneboende mål. Det är definitivt en bra sak.

Att Drömma Om En Papegoja Som Pratar

Skvaller, eller hur? Det kan inte vara något annat. Att drömma om en papegoja som pratar representerar att folk pratar om dig, men lugna ner dig. Det kan vara både bra och dåligt. Gör följande, var uppmärksam på de människor du lever med och lägg märke till en detalj: de som talar illa om andra till dig kommer med stor säkerhet att tala illa om dig till andra. Håll dig borta från denna typ och lev ditt liv.

Drömmen Om En Grön Papegoja

Det är ett utmärkt tecken på pengar och vinster under de följande månaderna. Om du har ett företag kommer det sannolikt att växa och generera mer utdelning för dig. Om du är anställd kommer ditt arbete att erkännas och du har goda chanser att vinna en befordran. Dessa omen förstärks beroende på hur grön papegojan var som du såg. Ju grönare, desto mer välstånd är på väg.

Drömmer Om En Färgad Papegoja

Att drömma om en färgad papegoja, om du äger ett företag, representerar envishet hos dina anställda och svårigheter att göra dig förstådd. En ledare måste vara tydlig, objektiv och inspirerande. Att drömma med en färgglad papegoja symboliserar problem med att göra dig hörd och bli förstådd av dina anställda eller underordnade. Omvärdera ditt sätt att kommunicera med dem, även om problemet inte alltid ligger hos dig. Var taktfull när du hanterar situationen.

Drömmen Om En Sovande Papegoja

Papegoja - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Den period av bråk och diskussioner verkar äntligen ta slut. Turbulens i vår familjekärna är inte trevlig och kan helt förstöra vår dag. Den här perioden kan vara på väg mot sitt slut, men det är nödvändigt att du gör din del och undviker onda ord.

Drömmer Om En Död Papegoja

Det är sorgligt när vi inser att människor som vi litar på och lever med talar illa om oss bakom vår rygg eller försöker sabotera oss, men det är vad den här drömmen avslöjar för dig. Var uppmärksam på dem som finns runt omkring dig, för något är inte klart och någon kan vara falsk mot dig. Ingen besatthet kring denna information, följ bara regeln: om de talar illa om andra till dig, talar de illa om dig till andra. Håll dig borta från dessa!

Drömmer Om En Papegojunge

Papegoja - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

Nyheterna kommer och med dem följer pengar, hälsa och möjligheten att förändra ditt liv till det bättre.

Drömmer Om En Drake På Din Axel

Ditt undermedvetna varnar dig för att du måste bli mer oberoende och gå livets väg ensam. Detta är inte ett tecken på att du ska hålla dig borta från människor, utan snarare ett tecken på att du behöver koppla bort dig själv från deras beroende. Det är dags att mogna och gå med egna ben.

Drömmer Om Många Drakar

Det stämmer, du är inte rädd för nyheter och du är inte rädd för att leka i livet. Utmärkt! Att drömma om flera drakar är ett tecken på att du redan kan fatta dina egna beslut och ta det ansvar som följer av dem. Kom ihåg att det inte är något magiskt att fatta beslut som plötsligt tar dig till den bästa vägen. Att gå med egna ben kräver analys, konfusion och funderingar kring allt du tror är bäst för dig. Att mogna är att veta att allting har konsekvenser, välj väl så att dina blir positiva.

Drömmer Om En Papegoja I Bur

Papegoja - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Det finns en hemlighet som hålls borta från dig, men du kommer att upptäcka den och du kommer att bli besviken på någon. Låt inte dig själv bli besviken, denna upptäckt kommer att vara som burdörren som öppnas. Det är bättre att upptäcka sanningen och kunna besluta om den än att leva i okunnighet där lögnen blir ditt eget fängelse.

Drömmer Om En Sjuk Papegoja

Någon du har träffat nyligen har inte visat sig helt och hållet för dig och detta kan få dig att bli lurad i framtiden. Ge inte upp och öppna dig på en gång som du brukar göra. Ta det lugnt den här gången. Du har krossat ditt ansikte tidigare och du vill inte krossa det igen, eller hur? Ta det lugnt i det här förhållandet, oavsett om det är vänskap eller eventuell kärlek.

5/5 - (2 votes)