Gråt – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Människan är den enda art på planeten som gråter och gråter för att uttrycka en känsla. “Men mitt husdjur gråter också”, säger du kanske. Tja, vi vill inte vara den person som förstör hans illusioner, men sanningen är att hans husdjurs gråt inte är så sann.

Hos djur, till skillnad från oss, fungerar gråt som en speciell eller defensiv vokalisering, som ett sätt att få vuxnas uppmärksamhet, och tårar är bara smörjmedel för ögonen. Nu är det bara människor som är kapabla att gråta som ett känslomässigt uttryck.

Nåväl, låt oss komma till saken. Du måste ha kommit så här långt för att du drömde att du grät eller, vem vet, att någon i din dröm grät. Innebörden av att drömma att du grät har samband med dina instinkter och hur de kan hjälpa dig vid vissa tillfällen. Att drömma om att gråta är en symbol för beslut, att frigöra sig från undertryckta känslor, rädslor och sorger i det verkliga livet.

Men för en riktig förståelse av innebörden av att drömma att med gråta eller drömma att du ser någon gråta, måste vi analysera de omständigheter som är involverade i varje dröm. Hur din dröm utvecklas eller vad som utlöser gråtandet är viktigt för att förstå vad ditt undermedvetna vill berätta för dig. En del kan göra en omedelbar association av att drömma om gråt med ett dåligt faktum eller ett dåligt omen, men det är inte alltid så.

För att du bättre ska förstå vad vi pratar om ska vi ta några exempel.

Att Drömma Om Att Du Gråter

En tydlig representation av att du har förträngda känslor. Gråt indikerar att du har stått inför olika påfrestningar i ditt liv, fattat beslut och de har inte varit lätta. Många av dessa beslut kan handla om ditt jobb – att bestämma sig mellan att byta jobb om du riskerar något bättre eller att stanna kvar i trygghet, men möjlig stagnation – att avsluta ett kärleksförhållande eller, beroende på din position, även det svåra beslutet att behöva avskeda någon.

Drömmer Att Du Ser Någon Gråta

Det här kan vara ett utmärkt tecken. En person kommer att dyka upp i ditt liv och göra skillnad, det kan vara att en ny och uppfriskande kärleksrelation är på väg att starta i ditt liv eller, vem vet, ett partnerskap i de affärer och projekt som du rör eller planerar att röra. Det är ett unikt ögonblick som du kan få mycket gott ut av. Glöm inte att ge tillbaka allt du tjänar. Var tacksam!

Dröm Att Du Hör Någon Gråta

När du drömmer att du hör gråt men inte ser eller identifierar varifrån eller från vem, är detta en återspegling av ditt eget okända jag. Du har färdigheter och gåvor som du inte har utnyttjat eller ens upptäckt. Det kan till och med vara så att något som du skulle göra dig väldigt bra i finns runt omkring dig, men du har inte märkt det för att du aldrig har försökt. Vissa gåvor upptäcks aldrig eftersom vi nöjer oss med det vi är vana vid. Ta dig ut ur din bekvämlighetszon och prova. Om du inte försöker kommer du aldrig att få veta. Låt inte tiden smitta av sig på dig i framtiden.

Dröm Som Får Någon Att Gråta

Det finns en underförstådd symbolik i drömmar som denna, och det gäller ditt förhållande. Det är troligen ett kärleksförhållande, men i vissa fall kan det hänvisa till någon mycket nära relation. När det gäller ett kärleksförhållande, om personen du fått att gråta är din make, fru eller pojkvän, kan krismoment vara på väg eller redan upplevda.

Sök efter fred och undvik osämja. Håll inte fast vid dumma argument och gör ditt mea culpa, det vill säga se var du har misslyckats i stället för att bara se andras misslyckanden. Det finns en mycket tillämplig biblisk fras här, oavsett om du är kristen eller inte: “Ta först bort bjälken ur ditt öga så att du kan se klart för att ta bort fläckarna ur din brors öga. Detta stycke syftar på det omdöme vi gör om andra, utan att först lägga märke till våra egna fel.

Drömmer Om Ett Barn Som Gråter

Gråt - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 2

Något som kommer att överraska dig är på väg, var beredd, men håll dig lugn. Att drömma om ett gråtande barn brukar inte vara en dålig överraskning, det kan till och med representera ankomsten av någon ny i familjen, till exempel att en familjemedlem gifter sig eller till och med får ett barn, som kanske också är adopterat.

Att Drömma Om En Vuxen Som Gråter

I allmänhet betyder det att vissa av dina attityder orsakar sorg hos andra människor. Vad skulle du kunna ha gjort för att få detta att hända? Försök att reflektera över hur du har behandlat din omgivning och om du har gjort lite sak av människor som uppriktigt bryr sig om dig.

Drömmer Om En Gråtande Släkting

Det är ett bra tecken, eller hur! En person som står dig nära har gått igenom stunder av depression och sorg, men ett möte med dig kommer att göra henne mycket gott. Du kanske inte ens vet eller kommer att få veta hur mycket gott det kommer att göra för den här personen, men gläd dig, din närvaro kommer att vara vitaliserande. Den här drömmen kan också betyda försoning med den person du älskar.

Drömmer Om Att Gråta Av Glädje

Gråt - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Det är dags att lyssna mer på din intuition. Det är förstås bra att inte alltid följa våra instinkter eller lyssna blint på hjärtat. Men ibland bör vi hellre lyssna på den inre rösten som pekar oss i rätt riktning.

Drömmer Om En Vän Som Gråter

Försök inte lösa allting på egen hand, var ödmjuk nog att be om någons hjälp när något som är för tungt att bära själv uppstår. Den här drömmen indikerar att du kommer att gå igenom den typ av situation som du inte bör försöka möta ensam.

Sök hjälp av en betrodd vän, var motståndskraftig och ha modet att möta något oväntat och svårt att lösa. Misströsta inte, allt i livet går över och goda vindar kommer att blåsa igen. Negativa stunder är vanligtvis mer slående i våra liv av mycket förståeliga skäl, trots allt gillar ingen att lida. Det är dock bara sådana här faser som stimulerar oss att växa.

5/5 - (1 vote)