Fenix – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Vad är Fenix?

Fenix är en legendarisk fågel i den grekiska mytologin som dog, men som efter några ögonblick återföddes ur sin egen aska. Fenixfågeln, innan den dog, hindrades i förbränningen och återföddes sedan.

Fenixfågeln besatt en riklig styrka och kunde bära tunga laster under sin flygning och nådde till och med fram till att transportera elefanter.

Termen Fenix namnger en mytisk fågel, en legendarisk figur som representerar övervinnande. Den mytologiska Fenixen dog i förbränning och återföddes, efter en tid, från sin egen aska, som sagt tidigare. Andra symboler som är knutna till Fenixen är solen, eld, liv, lycka, återuppståndelse, styrka, förnyelse, livslängd och odödlighet.

Orsaken till begreppet Fenix

Forskare anser att legenden om Fenixen har sitt ursprung i öst, och att den har tolererat anpassningar av folken i väst under årens lopp. I antiken var fågeln en varelse som respekterades av olika folk som egyptierna, kineserna och grekerna. I Egypten var Fenixen särskilt uppskattad av invånarna i Heliopolis, där den sågs som reinkarnationen av guden Ra.

Fenixens mytologi

Fenix – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 2

Enligt den grekiska mytologin är fågeln det vackraste djuret och simulerar hopp och förvarning om att livet fortsätter efter döden. Fjädrarna som täcker Fenixen och dess fjäderdräkt, lyser i fem färger, blå, lila, vit, guld och röd. Märkligt nog kommer benämningen från en förvirrande översättning av en grekisk historiker, som lurade sig själv genom att ge namnet på palmen (phoinix, på grekiska) till fågeln.

Odödlighet och återfödelse

I slutet av varje livscykel brann fenixen i ett gravbål. Fenixens avlägsna liv och dess återfödelse från sin egen aska gjorde den till en symbol för andlig återfödelse och odödlighet.

Legendarisk fågel

Fenix – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Det är intressant att notera att Fenixen förekommer i olika gamla kulturer. Dess ursprungliga symbolik och innebörd har dock bevarats, så att den i den egyptiska, grekiska och kinesiska kulturen har bevarat representationen av en legendarisk och beundransvärd fågel, liksom dess symbolik för återuppståndelse.

Symbol för styrka

Fenixen har också förmågan att förvandla sig själv till en eldfågel ganska lik en örn. Genom sin tydliga död har fenixen blivit en symbol för styrka, odödlighet och återfödelse. Det är en av de mest tänkta formerna av människor som gör tatueringar för kroppen.

Tatueringen

Genom att uppfylla den definition som myten om Fenixen bär med sig försöker de som väljer sin bild visa sin tendens att övervinna, som en följd av att ha övervunnit ett brett sorgligt lidande.

Med hänsyn till detaljrikedomen görs den ofta på ryggen och väljs av både kvinnliga och manliga kön. Lokalen är en av favoriterna eftersom den närmar sig en teckning med ett överflöd av detaljer och därför behöver ett större utrymme. Färgen är också en annan stark punkt i fenix tatuering, den används för att använda intensiva nyanser, som rött eller endast i svart, med skuggade detaljer.

Antonymer av Fenix:

Svaghet;
Död;

5/5 - (1 vote)