Arraia Maori – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Arraia Maori – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 1

Vad är Arraia Maori

Maorierna är ursprungsbefolkningen i Nya Zeeland, som ligger i Oceanien. Detta land var en av de sista platserna i världen som koloniserades.

På grund av detta är dess kultur nästan helt fri från yttre påverkan och upprätthåller starka och fängslande traditioner.

Maorikultur

En kultur består av symbologier, vanor och sedvänjor. Och det är denna process som identifierar och särskiljer ett folk genom att göra det unikt. Därför är maorierna som nation inte annorlunda.

Arraia Maori:

visdom, skydd och fara
Hans övertygelser och vanor är omgivna av respekt för naturen och alla varelser som bor i den: träd, blommor och djur. Och i deras andlighet betraktas var och en av dem som helig och vördas därför.

Ett av sätten att hylla dem är tatueringar, eller på det inhemska språket moko. De betraktas som en konst bland dem och används för att skilja på invånarens sociala ställning och representerar också deras kultur.

Ju mer ädel och mäktig infödingen är, desto fler tatueringar har han i ansiktet och på kroppen.

Bland dessa tatueringar finns representationen av Arraia Maori.

Arraia Maori och dess symbolik

Stingrockor är lätta och vackra havsfiskar som tillhör valfamiljen.

De är inte aggressiva varelser, men när de testas eller känner sig hotade reagerar de instinktivt genom att applicera ett taggigt sting på sin förtryckare.

Maorierna anser att den representerar visdom, skydd och fara.

Deras lätthet i rörelsen visar att visdomen är subtil, men när den provoceras, bildligt talat av stinget, kan den vara komplex och farlig.

Samtidigt som den representerar faran visar den på det skydd som reagerar mot hotet.

Av dessa skäl används denna ikon inte bara i Maoris sedvänjor, utan är vitt spridd över hela världen.

5/5 - (1 vote)


Like it? Share with your friends!