Chickenfoot Cross – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Vad är kycklingfots kors?

Hönsfotskorset, även kallat Nerokorset, representeras av en teckning av en “hönsfot” i en cirkel.

Symbolik för det kycklingfotskorset

Under namnet hönsfotskorset eller Neros kors anses symbolen vara antikrist, medan det är som om Kristus korsfästes med huvud och armar fallna.

Namnet Cross of Nero kommer från dess skapare Nero, en romersk kejsare som skapade den med syftet att håna Kristus och de kristna, som ville decimera. Han gav namnet “den trasiga kristnas tecken” och på grund av hans design blev det också känt som det kycklingfotade korset.

Alla symboler skapas för att identifiera grupper som följer en viss tro eller filosofi, och i fallet med Neros kors är det kopplat till satanistiska rörelser för dem som tror på detta ursprung.

Symbolen användes dock som logotyp för en kampanj för kärnvapennedrustning (CND på engelska) för att bli den största fredsrörelsen i Europa 1958, av denna anledning representerar den också fred och kärlek, vilket till och med antogs som en hippiesymbol på 1960-talet.

I grönt var den en symbol för fred och ekologi. Idag representeras symbolen för ekologi av tre gröna pilar som bildar en triangel.

Ge oss en bra recension? 😀