Vattenfall – Drömmen Betyder Och Symboliserar


Vattenfall - Drömmen Betyder Och Symboliserar 1

Innan vi talar om vad det innebär att drömma om ett vattenfall är det intressant att förstå vad arketyper är. Arketyper är universella mönster som emanerar från det kollektiva omedvetna, dvs. (enligt den berömde schweiziske psykiatern Carl Gustav Jung) är de opersonlig information som vi kollektivt förkroppsligar under livets utvecklingsprocess.

Vatten är den flytande motsvarigheten till ljus, så innebörden av att drömma om ett vattenfall inducerar tolkningen av den symbolik som vatten besitter, men det är nödvändigt att vissa element också beaktas, såsom rörelse, vattnets fall och dess kraft som smälts med stenarna vid dina fötter. Dessa är avgörande punkter för att vi ska kunna observera från rätt perspektiv vad det innebär att drömma om ett vattenfall.

Denna information har migrerat bland var och en av oss som individer och skapat det kollektiva omedvetna, en gemensam form av förståelse av bilder som förvandlas bortom vad de helt enkelt är, och som på så sätt överför ett budskap som är universellt accepterat av var och en av oss. Vattenfallets arketyp avslöjar till exempel rening och rening.

Drömmer Om Ett Smutsigt Vattenfall

Vattenfall - Drömmen Betyder Och Symboliserar 3

Om du drömmer om ett smutsigt vattenfall betyder det att du har uppdämda känslor och att det är dessa känslor som gör att din ström av känslor blir mörkare. Vattenfallet rinner så som våra känslor ska rinna så att vi kan hålla oss friska. Att förtränga dessa känslor och dölja vad du känner negativt för din hälsa.

Att låta känslorna flöda innebär i sin tur inte att du ska säga allt du känner eller tänker. Känslor, när de flödar, tar bort smärta och förbittring, så låt inte dåliga upplevelser eller belastade människor påverka ditt välbefinnande. Detta är en tid då ditt psyke behöver goda energier och positivism.

Drömmer Om Vattenfall Och Hav

Det är en representation av ditt familjeliv, spänningar och kontakt med dem som du upprätthåller inavlade band med eller betraktar dem som familj. Om havet och vattenfallet hade lugnt vatten tyder detta på en period av full fred och balans i din familj. Ni är sammankopplade och kommunikationen är transparent och utan utrymme för missförstånd.

Om vattnet nu var oroligt är det troligt att det kommer att uppstå tvister och diskussioner som kan slita på familjerelationen. Försök i så fall att mäta orden och undvika stress. Familjen är allt vi verkligen har, även när vi tror att den är källan till problem, din familj är din klan.

Drömmer Om Vattenfall Och Katarakt

Katarakter har en enorm mängd vatten som faller med stor styrka och kraft. Detta är en manifestation av ditt inre om motsägelsefulla, förvirrade känslor som du inte kan hantera eller förstå. Det som gör detta mer komplicerat är att det många gånger kan vara svårt för dig att förstå eller skilja q ue känslor är dessa.

Att söka professionell hjälp vid detta tillfälle kan vara mycket användbart, lugnande och till och med avslöjande. Sök svar och ta tillfället i akt att lära känna dig själv bättre. Föreställ dig ett fordon som är helt oreglerat; bromsarna fungerar inte bra, det förbrukar mer bränsle, du har fler utgifter och förutom allt löper du större risker i trafiken. Dina känslor, när de är förvirrade, lämnar dig mer eller mindre på samma sätt. Oreglerade, utan humör, stressade och underminerar din hälsa. Låt inte detta ske.

Drömmer Om Torra Vattenfall

Om du i din dröm ser ett fall genom vilket du borde hälla ett vattenfall, men det är torrt, är detta återigen en dröm som representerar inneslutna känslor som inte flödar på rätt sätt. Den romerske poeten Juvenal skrev i sin berömda Satyr X “Mens sana in corpore sano” – ett friskt sinne i en frisk kropp. Han hänvisade i sin text till att detta var allt man kunde önska sig i livet.

Poeten hade helt rätt, men för att vi ska kunna uppnå detta sunda sinne och därmed utveckla en sund kropp måste våra känslor flöda och inte vara uppdämda eller torra. Odla inte smärta och förbittring, utan främja den flödighet som tar bort allt som inte är positivt och välgörande.

Drömmen Som Kastar Sig Ner I Vattenfallet

Det finns hundratals sånger om rening som symboliserar ett dyk i ett vattenfall. Detta är en uttalat arketypisk tro och att drömma att dyka ner i ett vattenfall representerar just detta. Det är en symbol för förnyelse, ett tecken på att ditt liv är på väg att förändras till det bättre. Du har förmodligen levt eller lever intensiva stunder som har orsakat skakningar i din känslostruktur.

Vet att detta är på väg att förändras. Men glöm inte, ett omen eller ett tecken, det händer inte för att något magiskt kommer att förändra ditt liv, utan för att det du har gjort guidar dig till denna förnyelse och vitalisering, så håll dig på rätt väg och säkert kommer allt att fungera.

Drömmen Om Kristallklart Vattenfall

Vattenfall - Drömmen Betyder Och Symboliserar 4

Det är ett gott omen. Att drömma om kristallklara vattenfall symboliserar självkännedom, eftersom klart vatten låter oss se botten, och denna botten är det egna inre. Du kan urskilja vad som går bra och vad som går dåligt i ditt liv, och denna uppfattning är en välsignelse för dem som använder den klokt. Utnyttja den här perioden för att öppna ett företag, ta större risker i dina företag, planera och plantera för framtiden. Det är dags att fatta beslut och inte skjuta upp något till senare.

Drömmer Om Att Ta Ett Bad I Ett Vattenfall

Vattenfall - Drömmen Betyder Och Symboliserar 5

Liksom dykning representerar drömmen om att ta ett vattenfallsbad förnyelse och andlig rening. Du är på rätt väg och måste fortsätta på den. Ditt liv kommer snart att genomgå stunder av förnyelse.

Drömma Om Att Falla Från Ett Vattenfall

Att drömma att du faller från ett vattenfall indikerar att du är rädd för allt som är nytt och att du är väldigt fäst vid saker och ting som de är. Att acceptera det är viktigt, men det kan inte betyda att du inte kan försöka förändra det eller prova något nytt så länge det är positivt och inte drabbar dig eller andra runt omkring dig negativt. Om du nu drömde att en vän skulle falla från ett vattenfall, se till att felaktiga attityder inte skadar dina vänskapsrelationer.

Att Drömma Om Ett Vattenfall

Att drömma om vattenfall är en symbol för känslomässig turbulens, så låt inte känslor som inte ger dig något positivt påverka dig negativt. Gå efter rådgivning med en professionell person eller till och med med den andliga ledare som representerar din tro.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!