Våg – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Våg – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 1

Havets vågor liknar situationer som uppstår i människans liv, för ingenting är evigt, varken glädje eller sorg. Att drömma om vågor har denna symboliska laddning, för dagar kommer och går liksom nätter; stormar kommer och går och människor föds och dör, men havets vågor upphör aldrig ens för ett kort ögonblick.

Betydelsen av att drömma om vågor representerar lyckans korthet och smärtans tunna tid, även om den för oss verkar dumt lång, nästan oändlig. En viss poet sade en gång: han tog livet av sig för att han inte visste att allting går över.

Och så är livet, allt går över. Vågor representerar också känslor och vår förmåga att hantera dem. Nåväl, om du vill veta nyanserna i lekfulla tolkningar om vad det innebär att drömma om en våg, dyk med oss in i de korta raderna som följer.

Att drömma om havsvågen

Det mänskliga livet är fullt av upp- och nedgångar, motgångar kommer och går, liksom havets vågor. Att drömma om en havsvåg handlar om de olika element som påverkar våra liv och den lilla eller ingen kontroll vi har över dem.

Översatt betyder drömma om havsvågor symboliserar acceptansen av att inte allt i livet passerar genom vårt såll och att mycket av det vi vinner eller förlorar kommer från slumpen. Lär dig att acceptera de gåvor och motgångar som livet erbjuder. Gåvor är gåvor som vi villigt tar emot, men även de krypningar som vi får är möjligheter att lära sig, växa och mogna.

Drömmen om en gigantisk våg

Våg – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

En stark indikation på att stor oro kommer att drabba dig. Vågor representerar känslor eller situationer utanför vår kontroll, så att drömma om jättelika vågor kan representera något i en kort framtid som stör dig.

Identifiera vad det kan vara och försök att förutse problemen. En vanlig orsak är pärlor som börjar bilda en snöboll. Om detta är ditt fall ska du försöka omförhandla skulderna, låt dem inte rinna upp till ytan. Det finns dock flera problem som kan överväldiga oss psykiskt. Andas, i samma takt som dessa vågor, och slappna av så att huvudet kan tänka bättre. Låt syret komma in och lösningen komma ut. Det är mer eller mindre på det sättet.

Drömmer om invaderande vågor

Utbrott av ilska, gråt, känslomässig instabilitet. En känsla som exploderar okontrollerat är en våg som invaderar. Dessa vågor kan, likt en tsunami, orsaka stor skada. Vad ska man göra? Var medveten om dina känslor för att få kontroll över dem. Detta kan erövras på följande sätt; i varje situation där du känner att du når gränsen, tänk på nästa handling.

Om du föreställer dig att du tappar kontrollen, tänk på vilka konsekvenser detta kan få. Om vi visualiserar våra handlingar innan vi har dem kan vi se våra handlingar tydligare, och genom att se dem på detta sätt ökar sannolikheten att vi kan resonera tydligare. Var inte en källa till känslor, var den person som kastar vattenkannan i känslornas vatten och vattnar blommor med dem. Få blommorna att blomma.

Dröm om stark våg

Precis som att drömma om en jättevåg representerar drömmen om en stark våg känslor eller situationer utanför vår kontroll. En stark våg kan representera att något som är på väg att hända har gjort dig orolig och bekymrad.

Det är viktigt att identifiera orsaken till denna oro och att förutse problemet. Det finns flera möjliga situationer som kan överväldiga oss psykiskt (skulder, arbete, att inte få ett jobb, relationer), oro kan ha sitt värde i att inte stå still, men själva etymologin i ordet ger redan en ledtråd om vad handlingen innebär.

Om oro kommer från “pre-occupying”, med andra ord att sysselsätta sig själv innan problemet verkligen dyker upp. Oroa dig inte för mycket.

Drömmer om en våg av smutsigt vatten

Det kan vara dags för dig att förbereda dig för en dålig fas. I livet är hinder oundvikliga. Det gäller för alla, fattiga och rika, män och kvinnor, svarta, indier, gula och vita. Vi måste alla vara medvetna om detta så att vi inte blir överraskade och lider mer än vad varje situation kräver. Att drömma om smutsiga vågor representerar att denna fas närmar sig, så var stark och ha motståndskraft. Den här fasen kommer att passera.

Drömmer om slamvågor

Precis som att drömma om en smutsig vattenvåg är drömmen om en lervåg en varning för dig att förbereda dig för en utmanande period i ditt liv. Problem kommer att komma, men precis som vågor kommer de också att försvinna. Hur mycket de kan påverka dig beror på hur mycket du förutser varningen, precis som människor som bor nära havet bör förutse en tsunamivarning. Identifiera problemet och försök att minimera skadan, men mer än så, ha motståndskraft, andlig och psykisk styrka för att hantera dem.

Drömmen om mörka vågor

Du har att göra med känslor som du ännu inte har lärt dig att hantera och som du inte ens har lyckats förstå och absorbera. Lär känna dig själv innan du ger dig ut i kampen. Om du inte accepterar och förstår vad du har innebörd kommer ännu mindre andra människor att acceptera och förstå dig. Vi måste känna oss själva, annars kan vi bli vår största fiende.

Drömmer om klara vågor

Våg – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

De klara vågorna symboliserar att du har ett bra upptag av allt du känner och kanaliserar dessa känslor i goda vibrationer. Grattis! Att ha kontroll över vad vi känner och hur vi hanterar dessa känslor när de är negativa är ett tecken på stor andlig mognad.

Dröm att du surfar på vågen

Våg – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Att drömma om att du surfar på en våg representerar den kontroll du har över ditt liv även under svåra motgångar. Utmaningarna dyker upp, men du låter dig inte skakas, även om du skakar. Du känner av smällen, men du låter dig inte gå ner, du möter den och detta modiga beslut kommer att ge dig goda frukter.

Dröm att du fångas av vågen

När vi blir uppslukade av en våg blir vi hjälplösa och det finns inte mycket vi kan göra för att bli av med den innan den slukar oss helt och hållet om vi inte får hjälp. Att drömma att du fångas av vågen symboliserar denna oförmåga att reagera på ett visst faktum och att du utan hjälp kan sluta sväljas av situationen. Sök hjälp, låt dig inte luras av att kunna lösa allting själv. I livet är vi vattendroppar eller sandkorn, ensamma är vi oförmögna, tillsammans är vi oceaner eller berg.

Drömmen om en vågbassäng

Önskar att koppla av och ha stunder av fritid. Reservera tid för dessa stunder, utan dem blir vi förvirrade och stressade. Din kropp ber dig om det, lyssna på den!

Dröm att du lyssnar på vågorna

Det är manifestationen av en känsla som uppstår i dig. Frid, harmoni med människorna omkring dig och tillfredsställelse med det ögonblick du lever.

5/5 - (1 vote)


Like it? Share with your friends!