Svartsjuka – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Jealousy

Någon gång i livet måste du ha varit avundsjuk på någon. Det är trots allt en spontan mänsklig reaktion, även om den inte alltid är positiv.

Vi är ofta svartsjuka på den uppmärksamhet som någon vi älskar ger en annan person. Eller den prestige som en medarbetare får i vårt ställe. Vi är svartsjuka på vår kärleksfulla partner, våra föräldrar, syskon eller vänner. Vi kan till och med känna oss avundsjuka på vårt husdjur!

Dumma svartsjuka, som kommer och går snabbt, är acceptabla. Men när denna känsla blir tvångsmässig kan den vara mycket skadlig för våra liv.

Om du drömde att du var svartsjuk kan det ha att göra med din rädsla för att förlora någon du älskar eller en brist på förtroende för en pojkvän eller make.

Enligt psykoanalysen har också svartsjukedrömmar att göra med en olöst situation med föräldrarna, vilket gör att man känner sig osäker på den person man älskar. Är det ditt fall?

När svartsjukan går över gränsen är även terapi tillrådligt för att lära sig hantera den känslan. Men vad händer när svartsjukan dyker upp även i dina drömmar? Låt oss ta en titt på detta och hjälpa dig att förstå vad det innebär att drömma med svartsjuka.

Svartsjuka och osäkerhet: Drömbudskapet

Om du har haft en konstig dröm, där du har haft en kris av svartsjuka, även om det inte ligger i din natur, är det viktigt att försöka analysera innebörden och de budskap som ligger gömda i den drömmen.

Generellt sett har innebörden av att drömma om svartsjuka att göra med (ibland overkliga) rädslor för förlust. Ju starkare känslan är, desto större är intensiteten i svartsjukan. Oavsett om det är i det verkliga livet eller i drömmar.

För att förstå vad det betyder, försök att gå igenom detaljerna i den drömmen – var hände det, vem var du med, vilken situation väckte din svartsjuka?

Det är möjligt att ditt undermedvetna, genom att producera denna dröm, sänder en varning till dig om att korrigera ett omoget och barnsligt beteende som du har visat i dina närmaste relationer. Inte nödvändigtvis i kärleksrelationer, utan med människor i allmänhet – vänner, syskon, barn osv.

För att bättre förstå, låt oss veta innebörden av några mer vanliga fall av svartsjuka drömmar.

Drömmer att du är svartsjuk på din pojkvän

Den här drömmen visar på en överdriven oro som du har för att behaga den person du älskar. Den indikerar att denna känsla av osäkerhet och rädsla för att förlora kan leda till att du beter dig annorlunda än vanligt: antingen väldigt omtänksam, uppmärksam eller väldigt passiv.

Det dolda rådet i den här drömmen är: det är inte värt att ändra din personlighet för att behaga någon. Att drömma om pojkvännens svartsjuka kan dessutom vara en varning för dig att sätta dig själv först i ditt liv. Ju mer du värdesätter dig själv, desto bättre blir det trots allt för ditt förhållande.

Drömmer att du slåss på grund av svartsjuka

You Fight Because Of Jealousy

Om du i din dröm slåss eller bråkar på grund av någons svartsjuka finns det en stor osäkerhet i ditt liv.

Det behöver inte nödvändigtvis handla om en make, pojkvän, men det är en varning om att du i någon del av ditt liv inte ger dig själv det nödvändiga värdet.

Försök att bedöma i vilken utsträckning du är stolt över dig själv eller alltid behöver den andras uppmärksamhet och erkännande?

Drömmer om svartsjukekris

Den här drömmen är en varning för dig att försöka övervaka dina känslor och reaktioner mer. Låt inte något av ditt missnöje leda till en explosion.

Reaktionen på grund av svartsjuka, även i drömmen, visar att du är frustrerad över bristen på erkännande som du får på något område i ditt liv. Det är möjligt att du förstärker en situation eller till och med skapar “karameller” av något som inte ens existerar. Ta dig tid att ta hand om dig själv, utan att vara beroende av någon annan.

Drömmer om svartsjuka hos maken (hustrun)

Den här drömmen kan ha två tolkningar, men båda är relaterade till att ta hand om relationen.

Den första: du kan vara frustrerad över att du inte får uppmärksamhet eller beröm från din partner – och du känner dig nedvärderad. Det är därför ditt omedvetna lyfter fram det här problemet: för att påminna dig om att det inte är hos den andra du ska söka uppskattning, utan inom dig själv.

Det andra: ger du din partner rätt uppmärksamhet? Kanske är du så fokuserad på dig själv att du inte inser att den andra också behöver omsorg och tillgivenhet. Genom att ändra attityder kan man förbättra situationen för båda parter.

Drömmer om svartsjuka på ex

Den här drömmen kan tyda på ett olöst problem i det förflutna: ett uppbrott som du inte har kunnat bearbeta ordentligt, någon som du inte glömmer, även om du redan har gått vidare till en annan. Å andra sidan kan det vara så att den här drömmen avslöjar ett mönster i ditt beteende: du kan inte släppa taget om någonting.

Även om du inte vill ha det längre accepterar du inte tanken att någon annan har något som var ditt. Arbeta på den känslan bättre, upptäck roten till den attityden och frigör dig själv för att leva bättre.

Drömmer om en svartsjuk person

Det kan vara så att den här drömmen avslöjar att det finns någon i ditt liv som beter sig som en possessiv person. Ditt omedvetna skickar ett budskap om att det inte är hälsosamt att leva med så mycket press och krav.

Men det kan också indikera att det är du själv som har ett possessivt och tvångsmässigt beteende som för in lidande i ditt liv, även om du inte ens märker det omedelbart.

Hur som helst, kommer vi att arbeta med roten till all denna osäkerhet och alla dessa krav? Akta dig också för negativa människor i din omgivning så att de inte stjäl all din energi.

Drömmer om svartsjuka hos barn

Child Jealousy

Den här drömmen avslöjar att du har en stor osäkerhet inom dig. Den visar också att du ofta agerar omoget i relationer, vare sig det gäller kärlek, familj eller vänner. För att bättre förstå kan du komma ihåg att ett barn alltid kräver uppmärksamhet, inte minst för att det fortfarande är beroende av omsorg. Men det gör inte en vuxen person.

Detta är budskapet som den här drömmen ger dig: väx upp och lägg barnsliga attityder åt sidan.

Å andra sidan kan drömmen om ett barn tyda på att du känner dig nedvärderad av någon som representerar faders-/mödrafiguren i ditt liv. Behovet av godkännande tar upp dessa frågor i drömform.

Drömmer om svartsjuka på jobbet

Jealousy At Work

Den här drömmen visar att du känner dig pressad och överväldigad i ditt arbete (eller i ett specifikt projekt), vilket gör att du känner att du inte får det erkännande som krävs.

Försök att inte ta professionella problem personligt. För att bli uppskattad måste du ge dig själv mer värde och lita mer på din förmåga.

Drömmer att du inte är avundsjuk

I princip verkar den här drömmen tyda på att du är en självsäker och vällösande person. Det dolda budskapet är dock att du är lite rädd för att engagera dig och därför förblir mycket kontrollerad i relationer.

Att vara svartsjuk är inte särskilt positivt, men den totala avsaknaden av denna känsla kan dock betyda att du inte riktigt ger bort dig själv. Sök efter balans – i kärleks-, vänskaps- eller familjerelationer – och bli lycklig!

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!