Paraply – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Umbrella

Du har säkert vaknat många gånger med en dröm i huvudet och försökt förstå dess innebörd. Det kan vara en bra, mystisk, rolig dröm eller en mardröm, men när vi vaknar upp med känslan av att faktiskt ha upplevt situationen är det vanligt att vi ägnar timmar eller till och med hela dagen åt att tänka på den. Ännu mer om drömmen uppenbarligen inte har någon mening.

Dröm Om Paraply

Ska vi försöka förstå mer om detta? Till att börja med stannar vårt sinne aldrig upp. Det förblir aktivt även när vi sover. Och det är genom drömmar som vi får “meddelanden” från vårt sinne om tvivel, frågor, rädslor och önskningar som vi har.

Sanningen är att alla drömmer, även om de inte ens kommer ihåg det. Därför är det intressant att lämna anteckningsblock och penna bredvid sängen för att skriva ner drömmen så fort du vaknar, för under de närmaste minuterna, tro mig, kanske du inte ens kommer ihåg den längre.

Drömmar, Dolda Önskningar?

Den som först började studera och förstå drömmarnas betydelse var den tyske psykoanalytikern Sigmund Freud. Efter årtionden av forskning har han lyckats visa att drömmarnas innehåll, tema och detaljer säger mycket om drömmarens personlighet, önskningar och begär. Som Freud sade: “Drömmar är uppfyllandet av våra önskningar”.

Dröm Du Ser Ett Paraply

Är det du? Har du någonsin haft en konstig, rolig eller mystisk dröm som gjort dig nyfiken på att förstå innebörden? I den här artikeln kommer vi att i några snabba rader beskriva några symbolik om en ganska märklig dröm: vad skulle det betyda att drömma med ett paraply? Det är vad vi ska ta reda på nu.

För att förstå vad det betyder att drömma med ett paraply måste vi komma ihåg att detta föremål används för att skydda oss under regniga dagar. Därför symboliserar drömmar med ett paraply ett behov av skydd, brist eller en känsla av övergivenhet.

Det är möjligt att du håller fast vid mycket djupa känslor. Dessa drömmar kan också, inom ramen för sammanhanget, indikera precis det motsatta: att du känner dig trygg och självsäker inför dina val i livet.

Att Drömma Om Att Använda Ett Paraply

Using An Umbrella

I en dröm representerar vatten känslor och känslor. Så om du använder ett paraply i din dröm för att skydda dig från regnet kan du skydda dig från engagemang och besvikelse i sociala eller kärleksrelationer.

Huvudbudskapet skulle vara: skapa inte en storm i en tekopp. Ställ dig inför livet, för som ordspråket säger, den som befinner sig i regnet kommer att bli blöt. Om du i drömmen använder paraplyet på en solig dag kommer du att få stora glädjeämnen med familjen eller arbetet.

Drömmer Att Man Ser Ett Paraply

Om du i din dröm såg ett paraply betyder det att du har sparade känslor som du inte kan dela med någon. Om det är en skada kommer avslöjandet av den att ta bort en vikt från dig.

Om det är en bra känsla kommer delandet av den att få dig att upptäcka om den är besvarad eller inte och bestämma din väg. På den positiva sidan kan det betyda att du känner dig väl skyddad och förberedd för utmaningar.

Drömma Paraply På En Regnig Dag

Umbrella On Rainy Day

Om du i drömmen skyddar dig från regnet betyder det att du har varit mycket ytlig i dina relationer av rädsla för att bli involverad. Det ger dig rådet att öppna dig mer och möta livet med öppen bröstkorg. Gömd inne i huset missar du möjligheten att träffa speciella människor.

Kanske är det dags att stänga paraplyet och gå vidare till nya utmaningar. Vad sägs om att bildligt talat ta en regndusch?

Drömmer Om Att Köpa Ett Paraply

Den här drömmen tyder på att du lider i väntan och oroar dig mer än nödvändigt för något som du inte ens vet att det kommer att hända. Att oroa sig är just det: om du “för-upptar”, det vill säga slösar tid och energi på något som inte beror på dig eller din vilja.

En annan möjlig tolkning av den här drömmen är att någon nära dig kan gå igenom känslomässiga problem och slitage och söker dig för att ventilera.

Att Drömma Om Att Hålla Ett Paraply

Holding An Umbrella

Den här drömmen handlar om acceptans. Det finns aspekter och situationer i ditt liv som du måste lära dig att hantera. Det är ingen idé att slå på en kniv och insistera på något som har gått fel eller som ligger utanför din räckvidd.

Först och främst ska du “hålla fast” vid det du har, lita på din egen förmåga och sluta att göra dig själv till offer. Å andra sidan indikerar den här drömmen att du håller på att mogna och lära dig att hantera känslor.

Drömmer Om Att Öppna Ett Paraply

Om du i drömmen öppnar ett paraply är den första tolkningen att du har försökt skydda dig själv eller dölja dina egna känslor. Detta kan leda till att du missar vissa möjligheter i livet.

Drömmen avslöjar att du stänger dig själv för nya känslor, vare sig det gäller kärleksfulla eller sociala känslor. Rådet här skulle vara: glöm paraplyet och sluta “behålla” dina känslor för dig själv.

Drömmer Om Att Stänga Ett Paraply

Att drömma om att du stänger ett paraply betyder att du är mindre misstänksam och mer öppen om dina känslor.

Självförtroende är det första steget för att förlora rädslan för relationer, vare sig det gäller vänner eller ny kärlek. Om du redan har ett förhållande visar det att du lever en period av lugn, utan avgifter. I negativ bemärkelse kan drömmen med ett stängt paraply vara ett tecken på obehagliga och oväntade nyheter.

Drömma Att Paraplyet Inte Öppnas

Den här drömmen visar att du känner dig maktlös inför något som spårar ur. Du känner dig osäker inför ett stort ansvar.

Paraplyet som inte öppnas indikerar att du är rädd för att inte kunna hantera en situation som du är eller är på väg att uppleva. Det antyder också att du inte ska sätta för mycket tillit till människor i din omgivning. Gör din del och vänta inte på att andra ska bana vägen för dig.

Drömmer Om Flygande Paraply

Den här drömmen speglar hans känsla av att vara oskyddad inför nyligen upplevda situationer. Att låta vissa känslor komma upp till ytan gör att det gör ont, men det kan också stärka dig.

Tro mer på din förmåga och sluta vilja ha det som är långt borta och lämna det du redan har åt sidan. Drömmar med flygande paraplyer är ett tecken på att vi inte ska räkna med det vi inte har.

Drömmer Om Att Förlora Ett Paraply

Den här drömmen är inte nödvändigtvis ett dåligt omen, utan en varning om att inte ta för stora risker för osäkra situationer. En annan tolkning är att du försummar att ägna uppmärksamhet åt arbete eller ett kärleksförhållande, och när vi inte ägnar oss åt något kan det sluta med att vi förlorar.

Om du i drömmen inte brydde dig särskilt mycket om paraplyets förlust, visar du att du är beredd på vad som än kommer och går. Du känner dig stärkt och modig inför nya utmaningar.

Drömmer Om Att Hitta Ett Paraply

Det här är en dröm om goda omen. Det betyder att du snart kommer att få goda nyheter. Det kan vara i samband med en resa du tänker göra, ett nytt yrkesprojekt eller till och med chansen till en ny kärlek. Att hitta ett paraply tyder på att du har hittat din axel och att du känner dig tryggare i alla avseenden. Det kan också symbolisera goda och oväntade överraskningar.

Drömma Om Paraply I Hemmet

Om du i din dröm använder ett paraply inomhus indikerar det svårigheten att släppa ut känslor och känslor, även med människor som står dig nära.

Inomhus är det en plats där du ska känna dig trygg, så bedöm situationen bättre och förstå varför du inte kan lita på att du är vid din sida. På den negativa sidan kan drömmen om att använda ett paraply inomhus betyda ett avbrott i kärleksrelationen.

Drömma Om Vått Paraply

Den här drömmen ger lugn mot dig själv, en känsla av prestation. Det betyder att du har slutfört eller kommer att framgångsrikt slutföra det projekt som anförtrotts dig. Den visar att du inte är rädd för att exponera dig själv eller möta utmaningar, vare sig i ditt personliga eller professionella liv.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!