Skola – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Skola - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 1

Vi tillbringade en lång tid av våra liv i skolan. Där lär vi oss att leva tillsammans i samhället, vi möter många av våra första konflikter och utmaningar, och för många är det också där den första passionen uppstår, den första kyssen eller, inte sällan, första gången man blir inblandad i ett riktigt slagsmål.

Så det är inte förvånande att drömmen om skolan omfattar en mängd olika tolkningar. Innebörden av att drömma om skolan kunde inte undgå att förknippas – av symboliska skäl som är starkt rotade i den etablerade uppfattningen om vad skolan är – med en fas av kunskap, nya vänskapsrelationer och förberedelser för ett nytt skede i livet.

Många romantiserar skoltiden och bär på goda minnen av den. För andra är det en period som präglas av förföljelse och mobbning och det är skäl som man bör ta hänsyn till när man tolkar vad det innebär att drömma om skolan. Vi vet att drömmar bär mycket av det som vårt undermedvetna har förstått från varje föremål, plats, musik, människor du levt med och till och med parfymer och lukter.

Det språk som ditt inre jag använder är symboliskt, djupare och mer poetiskt. Ofta förvirrande för vår förståelse, eftersom vår mellanmänskliga kommunikation är ytligare och mer direkt. I den verkliga världen är ett äpple en söt frukt som tillfälligt kan stilla din hunger mellan en måltid och en annan. I det drömlika universumet kan ett äpple symbolisera sex, synd, njutning och till och med döden.

Och det är i detta universum, där dina skoldagar är mer komplexa och djupare än vad din matematiklärare i grundskolan kunde klottra på tavlan, som vi nu ska dyka in. Kom igen!

Kolla nedan några tolkningar för den här drömmen:

Drömmer Att Du Ska Gå I Skolan

Skola - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Detta är en dröm som i sin innebörd innebär att man inte accepterar förändringar. När vi lämnar vår bekvämlighetszon eller tvingas lämna den är det vanligt att vi tvivlar och till och med försöker fly undan de förändringar som kommer. Men detta är ohälsosamt och kan innebära professionell stagnation. Kom ihåg att fortsätta att gå framåt och att utmana dig själv och acceptera de utmaningar som dyker upp.

Dröm Att Du Går I Skolan

Vissa vanor bör man lämna bakom sig och det är precis vad den här drömmen föreslår att du ska göra. Du måste överge någon gammal vana som börjar kosta dig dyrt och fördröja ditt liv och dina professionella framsteg. Mognad kommer ofta från vår personliga ansträngning.

Drömmer Om Att Du Lämnar Skolan

Det representerar mognad och yrkesmässig framgång. Du är redo att möta dina utmaningar och ta dig över dem. Du har lärt dig av dina misstag och är fast besluten att inte göra dem igen. Fantastiskt! Gå vidare och förbered dig för att vinna.

Dröm Att Du Rymmer Från Skolan

Att rymma från skolan är ett starkt tecken på upproriskhet, inkonsekvens och dumhet, äntligen finns det ingen fas i vårt liv där attityder som bär associationen med dessa ord kan ge oss något positivt. Omvärdera dig själv och ha mognaden att inse var du misslyckas.

Att drömma om att du har rymt från skolan tyder på en brist på mognad som kan leda till yrkesmässig dekadens eller slutet på ett förhållande. Det är tråkigt att säga det, men du måste mogna. Det är för ditt eget bästa!

Drömmer Om Att Ta Examen Från Skolan

Skola - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

Att drömma om skolavslutning är ett gott omen. Att drömma om att du tar examen från skolan är ett budskap om att du utvecklas och har vuxit som person och som yrkesutövare. Det är en sådan dröm som signalerar uppstigning på jobbet eller i näringslivet, eller till och med att goda nyheter är på väg.

Att Drömma Om En Övergiven Skola

Det kan vara skrämmande att drömma om någon övergiven plats där du är ensam på denna plats, men att drömma om en övergiven skola betyder bara att du saknar något som har präglat ditt liv tidigare. En kärlek, en vänskap, en period.

I livet går allting över, och det är mycket viktigt att vi accepterar detta tillstånd av ständig förändring. Titta framåt och håll dig inte alltför fäst vid det du har gått igenom, säkert kommer framtiden att hålla många bra saker i beredskap för dig, det är bara att veta hur man känner igen dem.

Drömmer Om En Nunnaskola

Allt vi önskar oss mest är att kunna slappna av och känna oss trygga och fridfulla. När du drömmer om en nunnaskola är det ganska troligt att en lång period av fred och lugn kommer att komma in i ditt liv. Bra, det är en välsignelse.

Slappna av och lämna stressen och problemen bakom dig, för det är förresten dit de är på väg. Till ditt förflutna. Kom ihåg att detta inte är ett evigt tillstånd av lugn och ro, utan en fas där du kan dra nytta av det för att plantera ännu mer goda saker i din framtid. En lovande period, men det som kommer efter beror uteslutande på dig.

Att Drömma Om En Tom Skola

Skola - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Om du har drömt om en tom skola har du förmodligen varit borta från gamla vänner, men innerst inne saknar du dem. Det kan vara så att de vägar ni har tagit har lett er till olika destinationer och motsatta vägar, men det betyder inte att ni behöver gå bort helt och hållet.

Om möjligt, sök kontakt bortom de sociala nätverkens virtuella och kalla universum. Prata med dem, även över telefon, men ring för att höra varandras röster. Hitta varandra, bjud in dem till ditt hem eller gå på bio. Försök att komma närmare honom.

Drömmen Om Skolan Som Faller Sönder

Det här är inget bra tecken, eftersom det tyder på att någon planerar mot dina mål. Låt det inte äta upp dig, gör bara ditt bästa så kommer du förmodligen att stå emot alla skador. Tyvärr är det mer än vanligt att segrar och prestationer väcker andras avundsjuka, så skryt inte eller öppna upp för mycket om något du vill ha eller söker. Håll dina drömmar för dig själv, men sluta inte att kämpa för dem.

Dröm Om Dagis

Skola - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 6

Har vuxenlivet blivit så? Ja, om inte med åldern, så troligen med ansvaret. Att drömma om ett dagis tyder på att fler och fler av dessa oundvikliga och förtryckande små saker som kallas ansvar går upp i ryggen på dig och att du har känt av deras tyngd. Så är livet i alla fall, ta dig samman och gå vidare.

Visst har du vad som krävs för att hantera detta, det har vi ju alla, tro bara på det och fortsätt. Nu är det svårt, men som de säger, sedan blir det värre. Det må så vara, men i allmänhet brukar de som säger det utelämna den tredje delen: efter stormen kommer lugnet, himlen öppnar sig och solen skiner ångande och dygdigt för dem som odlar motståndskraft och klor.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!