Mord – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Vissa drömmar är riktiga mardrömmar, och drömmar om mord är utan tvekan högst upp på listan. Att drömma att man blir mördad eller att man drömmer att man dödar någon gör ofta att man vaknar upp rädd eller till och med svettas.

Det är vanligt att vi vaknar på en gång när vi blir skjutna i en dröm. Eftersom den negativa belastningen av att drömma om mord är helt förståelig, är det som kanske förvånar dig att den här typen av drömmar inte alltid betyder något dåligt.

Betydelsen av att drömma om mord speglar primitiva symbolismer i den mänskliga själen och hur förfädernas bildspråk, som etablerats genom tusentals år av utveckling av våra hjärnor, utvecklats i de djupa gränserna för de neurala synapser som bildar vår personlighet. Så dra inga slutsatser om vad det innebär att drömma om mord innan du har läst följande rader. Du kan bli överraskad!

Dröm att du ser ett mord

Att drömma att du bevittnar ett mord är en manifestation av att du inom dig bär på agg, sorg eller motvilja mot någon. Sådana känslor är mycket dåliga och att ge dem näring är som att vilja att någon ska dö medan du tar giftet.

Att drömma att du ser någon bli mördad är obekvämt och ofta skrämmande. Den här drömmen tjänar till att varna dig för att övervinna förbittring och lämna gamla raserier och hjärtesorg i utbyte mot att må bättre, även om det nu inte verkar möjligt.

Visst är vissa saker otröstliga och verkar till och med oförlåtliga, men förstå att förlåtelse inte precis är att acceptera faktum. Att förlåta är att kasta bort sorgen, plågan och sorgen. Genom att göra detta slutar du att ge näring åt hämnd och den bittra gallan som kan äta upp din hälsa. Acceptans är något annat och detta krävs inte av någon. Du behöver inte längre leva med en person för att du har förlåtit den, men om du inte beviljar förlåtelse kommer du att tvingas leva med onödigt lidande.

Dröm att du begår ett mord

Mord – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 2

Drömmar är verkligen intressanta, om du drömmer att du dödar någon är det inte nödvändigtvis ett dåligt tecken. Att drömma om att du begår ett mordbrott betyder att du kanske, utan att veta om det, saboterar någons planer. Hur kan detta hända? Det är enkelt, ibland fattar vi beslut som påverkar andra människors liv, även om vi inte medvetet inser det.

Tänk dig till exempel att det på jobbet är upp till dig att besluta om omfattningen av ditt teams ledighet. Att bestämma vem och när en sådan person ska ta ledigt kan äventyra en resplan för den här eller en annan person. Detta är bara ett litet exempel. Vi fattar beslut hela tiden och de påverkar enskilda mikrouniversum hela tiden. Lid inte för mycket av detta, ta bara hänsyn till de personer som du kan påverka direkt.

Dröm att du blir mördad

En sådan dröm brukar uppstå när vi går igenom stunder som är utmanande för oss som individer. Kanske börjar eller avslutar du ett kärleksförhållande eller någon relation som är kär för dig, som ett samhälle eller partnerskap.

Det kan också vara så att du lämnar ditt föräldrahem eller att ditt barn lämnar ditt hem. Ett nytt yrke eller att få sparken är också både utmanande och skrämmande, var och en på sitt sätt. Det viktiga är att, tvärtemot vad det kan tyckas, drömma att du blir mördad visar att du är förberedd och har den nödvändiga styrkan för att övervinna denna situation ytterligare.

En annan punkt som man kan ta hänsyn till i den här typen av drömmar är dess inneboende förhållande till döden. I det här fallet kan det indikera att någon från din personliga krets inte bör få så mycket förtroende som du kanske tror.

Att drömma om att mörda en släkting

Att drömma att en släkting mördas eller att du dödar denna släkting är en mardröm. En skorpedräkt som utan tvekan orsakar mycket obehag. Lyckligtvis betyder det att ha en sådan dröm inte att du önskar den här personen ont eller ännu mindre att du vill att han/hon ska dö.

Att drömma om att en familjemedlem blir mördad, eller till och med drömma att dina föräldrar blir mördade eller att du dödar dem, betyder helt enkelt att du är redo att börja och leva en ny fas i ditt liv. Engagera dig i nya projekt, var inte rädd för att förändra dig och ställ dig inför de utmaningar som kommer, chansen att lyckas är stor.

Drömmen om knivmord

Mord – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Detta är inte ett dåligt tecken, tvärtemot vad man kan tro. Om du drömde att du knivhögg någon till döds är detta ett tecken på att ekonomiskt välstånd och personliga framgångar kan vara på väg i ditt liv.

Om du dessutom såg blod är tecknet ännu bättre, eftersom det representerar framgång i det du har arbetat för att uppnå. Du är på väg att uppnå det du har arbetat för.

Drömma om mord genom skottlossning

Om du sköt någon kan detta vara ett tecken på ilska som du har vårdat mot någon eller konflikter som kan skaka om dig i den professionella miljön. Om det är ilska ska du inte ge näring åt den här känslan, släpp den och fäst dig vid positiva aspekter av livet.

Om det är någon som provocerar dig, undvik så långt det är möjligt att förhålla dig till den personen. Ofta löser också ett uppriktigt och öppet samtal konflikter. Om konflikten finns i din arbetsmiljö, använd sunt förnuft för att lösa meningsskiljaktigheterna och blidka obehag.

5/5 - (1 vote)