Kramande – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Kramande - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 1

Ibland kan en kram vara allt man behöver, eller hur? En riktig kram tröstar, visar ömhet och omtanke och är dessutom en terapi för både den som ger och den som tar emot. Bland så många positiva saker kanske du tror att du är i ansiktet på vad det innebär att drömma om att kramas, men är det verkligen så? Titta, ja och nej.

Betydelsen av att drömma med kram har en stark relation till allt som kramandet ger oss i den fysiska världen, men det drömlika universumet – drömmarnas värld – är mycket mer komplext. Så okej, du kan sätta på din lista att drömmen som tar emot eller ger en kram på ett generellt sätt symboliserar vänskap, partnerskap och komplikation. Men det finns en annan sida, för allting har två sidor, eller – som den vise mannen skulle säga – tre sidor. Precis som allting i livet; det finns en version av den som berättar historien för dig, det finns din version av samma historia och även en tredje version som motsvarar sanningen.

Tolkningen av drömmar följer mer eller mindre samma väg: vad du drömmer, den tolkning som någon ger dig och den verkliga tolkningen. För att komma fram till denna verkliga tolkning måste vi utvärdera avgörande detaljer i drömmen i fråga. En bra idé för att komma ihåg dessa detaljer är att alltid ha ett anteckningsblock och en penna bredvid sängen (ingen mobiltelefon, eftersom dess ljus kan ta ifrån dig sömnen, så använd ändå papper och penna) för att göra anteckningar när du vaknar, även mitt i natten.

Det är dessa detaljer som kommer att ge oss de rätta ledtrådarna för att förstå budskapet. Här är några exempel på drömmar som innehåller kramar för att du ska kunna tyda det budskap som ditt undermedvetna försöker få fram till dig.

Drömmer Att Du Kramar Om Någon

Vem kramade du om? Var det en söt person? Den här drömmen brukar indikera att du bryr dig om och önskar personen som du gav denna kram till lycka till. Om det är någon som du inte har sett på länge kan det betyda att ni snart kommer att träffas igen. Den här drömmen indikerar också att du håller på att nå mognad och visdom.

Dröm Att Du Får En Kram

Kramande - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

När vi drömmer att det är vi själva som får en kram kan det tyda på att någon nära dig försöker lura dig att få en fördel. Detta är inte en bra tidpunkt för att avsluta en affär. Om det är möjligt, lämna dessa beslut till senare, annars analysera varje detalj noggrant.

Dröm Att Du Ser Andra Människor Som Kramar Om Varandra

Att se människor omfamna varandra är en utmärkt bekräftelse på att deras familjeband lovar att stärkas ännu mer. Familjen är en pelare i våra liv, även om det ibland uppstår meningsskiljaktigheter, är det bara inavelsband som varar livet ut. Att drömma om andra människor som omfamnar varandra symboliserar också välstånd i affärer och arbete.

Drömmer Om Kärleksfull Omfamning

Minns du rådet om att ha papper och penna bredvid sängen? Så om du drömmer att du fick en kärleksfull kram innan något, försök att identifiera vem som var personen som kramade dig i drömmen och skriv ner det innan du glömmer det. Att drömma om en kärleksfull kram kan vara ett tecken på att den här personen behöver dig. Om det är någon som är avlägsen ska du försöka kontakta den personen. Ett enkelt telefonsamtal kan ibland förändra någons dag.

Drömmer Om En Fast Kram

Om du fick en fast kram, även om orden antyder något positivt, leder den här drömmen till känslor av svartsjuka och besatthet. Var det maken eller makan, pojkvännen eller flickvännen som kramade dig? Kanske till och med en vän.

Låt inte detta förhållande bli kvävande och förtryckande, dialog. Om det var du som kramade någon, var försiktig så att er relation inte blir en bur där fågeln flyr vid första tillfället. Relationer bör vara nästen av tröst där vi vilar och finner värme och trygghet. Från ett fängelse vill alla bara fly.

Drömmen Om Att Krama Ett Djur

Kramande - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

Det beror på vilket djur du drömde om att krama. Här är två av de vanligaste: att drömma om att krama en hund – även om hundar förknippas med vänskap och trohet – kan betyda att någon som står dig nära kan förråda dig. Valpar vill ha tillgivenhet och uppmärksamhet hela tiden, och att drömma att du kramar en hund är en symbol för att någon som står dig mycket nära kan förråda dig för att få någon fördel.

Även om det här är ett negativt omen, lägg inte alltför mycket vikt vid att ta reda på vem eller när, undvik bara att berätta dina planer för någon under de kommande veckorna. Om du nu drömde att du kramade en björn känner du dig behövande och söker tillgivenhet och skydd. Ja, ibland är det svårt att möta allting på egen hand.

Dröm Att Du Omfamnar En Fiende

Att drömma att du omfamnar en fiende eller en missnöjd person är ett tecken på att du skyndsamt ska gå för att sluta fred med någon, men inte exakt vem du kan föreställa dig. Fienden är i det här fallet mycket närmare än du kan föreställa dig. Fienden handlar om dig själv. Den största rivalen vi har är vi själva, eftersom det är vi som måste bestämma hur mycket vi ska bära utmaningarna och hur hårt vi ska försöka övervinna dem.

Det är vi som måste vara motståndskraftiga och det är vi som måste veta och acceptera vilka vi är och vilka våra gränser är. Så förlåt dig själv, acceptera dig själv och förvandla dig där det finns behov av förvandling.

Drömmer Om En Avskedsomslingning

Kramande - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Att drömma om att du tar farväl med en kram är en enorm symbol för en cykel som avslutas och en annan som börjar. Den person som du tar farväl av i din dröm kanske inte deltar i din nya cykel eller kommer att spela en mindre roll i denna nya fas av ditt liv. Behåll omsorgsfullt de minnen som finns kvar och påbörja din nya resa med stor tro och hopp.

Dröm Att Du Omfamnar Den Person Du Älskar

Det kan vara så att du ger dig själv mer än du får tillbaka om det i din dröm var du som gav den där kramen, men om du fick kramen och inte gav tillbaka den med samma intensitet är dina känslor för det här förhållandet tveksamma.

Ett förhållande är som livet och livet är som en väg. Det finns slingrande sträckor, andra inte så mycket; det finns upp- och nedgångar, och det finns också de vackra, friska slätterna där du öppnar glaset och låter vinden blåsa in. Med tålamod kan du utvecklas i var och en av dessa passager.

Dröm Att Du Kramar En Vän

Kramande - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 6

Lojalitet, lojalitet, kamratskap och förtroende. Så trevligt det är att ha en riktig vän, eller hur? Så odla dina vänskapsrelationer, ge tillbaka det som ges till dig och ge tillbaka det. Alltid positiva saker och på samma sätt förlåtelse när det inte är så positivt. När allt kommer omkring är vi alla människor och att göra misstag är en del av vår bräckliga natur.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!