Jord – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Jord - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 1

Sedan urminnes tider har drömmar fascinerat mänskligheten och gett upphov till otaliga spekulationer om deras innebörd och tolkning. Det finns flera bibelställen där Gud genom drömmar sände sitt budskap, antingen om ett syfte eller en plan som skulle genomföras, eller om fakta som skulle inträffa bara några år senare.

När vi tolkar drömmar får vi inte glömma att deras språk är symboliskt, eftersom vårt undermedvetna fungerar annorlunda än vårt medvetna. Medan vårt medvetande representerar vårt ego – som är underordnat vår vilja och våra önskningar som styrs av vårt omdöme – är det undermedvetna vårt inre jag, som är mycket mer oberoende. Det är där som de uppgifter som formar din personlighet bearbetas innan de når ditt medvetande.

Under denna bearbetning förstås och komprimeras allt du upplever, ser och känner till en enda lekfull massa som hjälper till att bygga upp den du är, så vatten kan vara liv, fåglar kan symbolisera frihet och mark kan representera fruktbarhet, uppfyllelse eller hårt arbete.

Betydelsen av att drömma om mark är omfattande och att förstå vad denna dröm symboliserar beror på flera variabler av vad som kan inträffa i denna dröm där marken slutade med att vara det mest slående elementet. För att hjälpa dig att förstå vad det betyder att drömma om jord har vi separerat några av de mest återkommande drömmarna och tolkat dem för dig.

Att Drömma Om Jord Och Växter

Jord - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Att drömma om jord och växter är en representation av fruktbarhet, utveckling och självständighet. Den här typen av drömmar tyder också på att du kanske vill komma närmare naturen. Att drömma om jord och växter symboliserar på samma sätt att du har utvecklats andligt och lossnat från det materiella planet.

Drömmer Om Lös Jord

Lös jord är ett tecken på att saker i ditt liv håller på att förändras och mycket kan förändras och på kort tid. Detta kan vara ett bra tecken, men det är viktigt att du är medveten om dessa förändringar och att varje beslut som läggs framför dig är mycket väl analyserat innan det tas. Under den här perioden är instabiliteter också vanliga.

Att Drömma Om Gul Jord

Om du går igenom en period av hårt arbete och svårigheter ska du inte bli avskräckt eller låta frustrationen ta över ditt liv. Att drömma om gul jord betyder just att den här perioden närmar sig sitt slut och att du i slutändan kommer att gå segrande ur det och bli bättre som människa. Om du inte står inför en orolig period kan det vara så att den är på väg att börja, men var lugn, engagera dig och möt den rakt på sak. Det kommer att finnas ett slut och en framgång där.

Drömmer Om Kyrkogårdsland

I allmänna planer kan det representera att du eller någon vän eller nära släkting kommer att drabbas av en sjukdom som kommer att medföra lidande. Inte direkt en dödlig sjukdom, men det rekommenderas att du gör en kontroll för säkerhets skull och ger en knuff; tecken är trots allt bra för dig att förutse. Om du har tagit kyrkogårdslandet är det en indikation på att du kan lita på människor som står dig nära om du behöver hjälp för att lösa ett problem.

Drömmer Om Vit Jord

Vit jord i en dröm är ett gott omen. Den vita jorden representerar mötet i ditt liv med riklig lycka och i alla sinnen. Du bör uppleva dagar av välstånd och ekonomisk stabilitet, prestationer i kärlek och arbete och kunna skapa starkare band med vänner eller en affärspartner. Utnyttja den här perioden för att stärka relationerna och om möjligt ägna dig åt fritid.

Drömmer Om Att Gräva I Jorden

Du känner ett behov av att avslöja något som har varit ledsamt att hålla hemligt. Hur ofta behåller vi inte saker som i slutändan leder till att vi lider? Hitta någon du kan lita på, helst någon du känner sedan länge och har en nära relation till, och låt den personen få veta.

Detta är bara ett råd, men se till att avslöjandet av det som orsakar dig obehag inte medför onödigt lidande för andra. Om det är en hemlighet som du har blivit anförtrodd kan det ibland ge dig en viss tröst att prata med den person som har anförtrott dig ett sådant ansvar.

Drömmer Om Jord Och Sten

Att drömma om jord och sten indikerar att perioder av stor framgång och uppfyllelse kommer att komma för dig, men inte utan mycket kamp och hinder som måste kringgås med tålamod och objektivitet. Var därför engagerad i dina värderingar och ha modet att möta de hinder som kommer att försöka blockera din väg.

Dröm Att Du Äger Mark

Jord - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

Att drömma att du är markägare är ett gott omen och lycka i affärer. Ett tydligt tecken på att dina inkomster kommer att öka och att du kommer att blomstra i vad du än gör. Vänta på vinster och överflöd, men kom ihåg att inte vänta sittande. Drömmar fungerar som en indikation på att något du gör går bra eller inte. I det här fallet går det mycket, mycket bra, men sakta inte ner.

Drömmer Om Jordskred

Det kommer förändringar i ditt liv och de kan vara bra eller dåliga. Att drömma om jordskred ger denna tvetydighet i tolkningen, det som är säkert är att förändringarna kommer att komma och detta indikerar att du bör agera med försiktighet och visdom för att göra dem smidiga och positiva.

Drömmer Om Att Jorden Skakar

Jord - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Att drömma om skakande jord eller drömma om en jordbävning symboliserar en utmaning som kommer att vara anmärkningsvärd i ditt liv. Kanske står du redan inför det här ögonblicket och har ingen aning om hur du ska övervinna det, eller så kommer det här ögonblicket snart. Låt dig inte bli nedstämd av det.

Naturligtvis är det inte lätt att gå igenom svårigheter, men det är den renaste sanningen att allt i livet har en tid att vara. Ingenting varar för evigt, varken det som är bra eller det som är dåligt kommer att bestå i ditt liv så länge du behåller din tro och dina ögon på horisonten. Ha tro!

5/5 - (1 vote)


Like it? Share with your friends!