Vatten – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Water

Att drömma om vatten kan ha olika tolkningar, eftersom det beror mycket på dess tillstånd (om det är rent, smutsigt, stoppat, ström) och var det är (glas, flod, hav, pool). Det kan tyda på fred och harmoni eller vara ett tecken på att nya utmaningar kommer att uppstå i ditt liv.

Precis som luften som fyller våra lungor är vatten ett viktigt element för livet. Det är genom det som allt som lever på jorden, från människor, djur, växter och till och med mikroskopiska varelser, existerar och upprätthålls.

Du behöver det dagligen, vare sig det är för att dricka, laga mat, bada eller borsta tänderna. På grund av dess betydelse, skaparkraft och rening tenderar betydelsen av att drömma om vatten att vara något som involverar kunskap, helande, rening och andlighet!

I den här artikeln kommer vi att diskutera de vanligaste drömmarna och de specifika tolkningarna för varje situation. Kolla in listan och förstå vad det betyder att drömma om vatten!

Att Drömma Om Rinnande Vatten

Att drömma om rinnande vatten betyder renhet och lugn. Du är lugn och låter dig inte skakas av något problem. Det rinnande vattnet i din dröm skildrar just detta tillstånd av sinnesfrid som du befinner dig i.

Rent vatten och strömmar symboliserar rörelse, förändring och även fluiditet. Den här drömmen är ett tecken på förnyelse och pekar på att det kommer att komma några positiva nyheter för dig, vilket kan vara något som rör din familj, ditt hem eller ditt arbete.

Men var försiktig om det i din dröm med vatten är smutsigt. Det betyder att du har förmågan att möta hinder, halvt ömtåliga, men passagerare. Precis som vatten som rinner och tar bort orenheter försvinner de också.

Att Drömma Om Rent Vatten

Vatten - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 1

Rent vatten är en symbol för fred, lugn, stillhet och ro. Att drömma om det betyder att du kommer att ha välstånd i alla aspekter av livet. Du kommer att vara lycklig och se dig själv nöjd i ditt personliga och yrkesmässiga liv. Det är mycket troligt att du går igenom ett ögonblick av enormt känslomässigt lugn och att du är frisk och lycklig.

Att drömma om rent vatten betyder fred och harmoni i ditt liv. Det representerar allt välstånd som finns i din väg, klart och kristallklart. Din hälsa är också på väg uppåt! Det är en fantastisk tid och en tid som bör njutas till fullo!

Att Drömma Om Smutsigt Vatten

Att drömma om smutsigt vatten är ett varningstecken! Du kan gå igenom en svår tid i både ditt personliga och professionella liv.

Det betyder att du inte känner dig så ren andligt sett, att du behöver en inre rening. Det representerar all giftighet och negativa energier som för närvarande finns runt omkring dig.

Var medveten om negativa tankar, för det finns chanser att det är de som är ansvariga för de saker som inte fungerar eller inte fungerade i ditt liv. Reflektera och inta en optimistisk hållning, du kan/kommer att kunna vinna!

Drömmer Om Lerigt Vatten

Att drömma om lerigt vatten har liknande betydelse som att drömma om smutsigt vatten: du måste gå igenom motgångar i ditt liv. Var försiktig, särskilt när det gäller ditt kärleksförhållande eller sentimentala frågor. Det är ett tecken från ditt undermedvetna på att något inte går bra.

Dröm Att Du Dricker Vatten

Vatten - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 2

Om du i din dröm drack dricksvatten betyder det att du inser att framgången är nära och att du kommer att kunna övervinna de hinder som stör dig. Om du däremot drömmer att du dricker smutsigt eller förorenat vatten kan det tyda på att du är orolig för din hälsa.

Enligt Sigmund Freud (1856-1939) kan drömmen om att du är mycket törstig, att du dricker mycket vatten i drömmen och att du vaknar upp och faktiskt dricker vatten helt enkelt betyda att du verkligen behövde vätska. Du var verkligen törstig och drömmen påminde dig om detta. Han tolkade själva drömmen: “När jag äter ansjovis, oliver eller någon annan mycket salt mat till middag blir jag törstig under natten och det väcker mig.

Detta uppvaknande föregås dock av en dröm som alltid har samma innehåll (Freud, 2016,s. 371)”. Psykoanalysens fader fortsätter sedan med att berätta att han drömde om att dricka mycket vatten, i generösa, välsmakande klunkar av friskt vatten, och avslutar: “Orsaken till denna enkla dröm är törst, och sedan vaknar jag upp och måste faktiskt dricka vatten.

Drömmer Att Han Ser Sin Spegelbild I Vatten

Vatten - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Att drömma att du ser din spegelbild i vattnet är inte ett särskilt positivt omen. Den vanligaste tolkningen av den här typen av drömmar är att det kan uppstå förluster i din sociala miljö. Det kan vara så att någon släkting eller nära vän till dig dör.

Att Drömma Om Mycket Vatten

Betydelsen för den här typen av dröm beror mycket på sammanhanget. Förutom att ta hänsyn till dina känslor måste du vara uppmärksam på hur vattnet var.

Om det var mycket smutsigt vatten är det ett tecken på att du ska bli klok på falskhet. Om det var mycket stilla vatten kan det tyda på att du passerar eller kommer att passera en stund av mycket lugn och ro. Om det är grumligt och rörligt är det en indikation på diskussioner och intriger.

Att Drömma Om Havsvatten

Vatten - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

Innebörden av att drömma om havsvatten kan variera. Det beror också på hur havet är. Om det är lugnt och fridfullt är det ett tecken på lycka, överflöd och till och med kreativitet. Men om du befinner dig i grovt vatten och stora, våldsamma vågor kan det vara en indikation på att du kommer att gå igenom stora personliga problem.

Drömma Om Vatten I En Flod

Innebörden av att drömma om flodvatten liknar drömmen om havsvatten. Om floden är ren och lugn symboliserar den tur. Du kan gynnas på jobbet eller i ditt familjeliv. Men om floden är smutsig eller med forsar bör du vara uppmärksam, undvika eller vara beredd att hantera eventuella problem.

Drömmer Om Stående Vatten

Om det stillastående vattnet är mycket förorenat eller lerigt har du en chans att gå igenom problem. Håll dig lugn och lös dem. Allt kommer att bli bra. Och om det i din dröm med stillastående vatten är rent representerar detta sinnesfrid, hälsa och lätthet. Du går igenom ett ögonblick av balans!

Drömma Om Mörkt Vatten

Vatten - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Som vi har sett tidigare symboliserar drömmar om mörka vatten något problem eller någon svårighet. Det kan också betyda att du är obeslutsam eller förvirrad om en specifik situation i ditt liv. Var försiktig och lös dina problem!

Att Drömma Om Regnvatten

Många människor älskar att ta ett regnbad, eftersom regn representerar andlig rening och förnyelse. Att drömma om regn är ett gott omen, eftersom du kommer att utvecklas andligt. Njut av denna stund av lugn och ro!

Drömmer Om Förorenat Vatten

Vatten - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 6

Att drömma om att du dricker förorenat vatten visar att du ägnar mycket uppmärksamhet åt giftiga människor eller människor med dålig energi. Att du dricker smutsigt vatten tyder på att du förorenar din själ genom att leva med dem. Låt inte människor ta din frid! Undvik dem som skvallrar och är falska mot dig.

Om du befinner dig i förorenat vatten kan du möta vissa svårigheter. Att simma i en flod med smutsigt vatten indikerar att du bör vara medveten om negativa energier och tankar i ditt personliga liv!

Om du drömmer om en smutsig pöl eller sjö är detta ett dåligt omen eftersom det är relaterat till sjukdom och förorening. Kanske går du eller någon i din familj igenom ett känsligt ögonblick när det gäller hälsa.

Om du drömt om översvämning av smutsigt vatten behöver du förbättra din självkänsla. Bli mer självsäker för att hantera dina problem! Och om smutsigt vatten har översvämmat ditt hus bör du vara uppmärksam på falska människor som vill skada dig.

Dröm Om Kristallklart Vatten

Vatten - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 7

Precis som rent vatten representerar kristallint vatten goda saker. Minns du känslan av att se ett rent hav eller en ren flod? Det ger en frid! Det är precis vad drömmen om rent vatten representerar: lätthet, känslomässigt lugn, god hälsa och rening. Det finns stora chanser att du går igenom en bra tid när det gäller din fysiska och känslomässiga hälsa.

Att Drömma Om Poolvatten

Att drömma om en ren pool betyder att du kommer att förbättra ditt ekonomiska liv. Att drömma om en full och ren pool betyder överflöd eller nyhet: du kommer att gå igenom blomstrande stunder och hitta en ny vän eller kärlek. Att drömma om en smutsig pool är ett dåligt tecken, förutom att det representerar materiell skada är det en varning för dig att vara försiktig med falska människor.

Drömmer Om Läckande Vatten

Drömmar om läckage är en varning: slösa inte tid med sådant som inte är värt det. Det kan också betyda att du kommer att gå igenom problem och inte kommer att kunna kontrollera dem.

Drömmer Om Varmt Vatten

Vatten - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 8

Att drömma om varmt vatten symboliserar materiella problem. Var medveten om eventuella förluster.

Drömmer Om Kallt Vatten

Att drömma om kallt vatten visar att du kommer att gå igenom en stund av stort välstånd och att du kommer att ha mycket tur.

5/5 - (2 votes)

Like it? Share with your friends!