Trasig Spegel – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Broken Mirror

Det är mycket möjligt att du har hört talas om den äldsta att om du slår sönder en spegel får du sju års otur. Detta är faktiskt en av mänsklighetens äldsta myter, där många historiker säger att den uppstod i det antika Grekland, med berättelsen om Narcissus, en pojke som blev förälskad i sin egen avbild som speglade sig i havet och som slutade med att dö av svaghet, efter att ha gått dagar med att försöka smeka henne.

Dröm om trasig spegel

Andra historiker hävdar att denna myt uppstod i Venedig, Italien, vid en tid då speglar var extremt dyra och för att deras anställda inte skulle slå sönder speglarna skapade butiksägarna denna idé om att det skulle innebära otur.

Hur som helst, i drömuniversumet är det inte så. Att drömma om en trasig spegel överraskar eftersom den har en mycket avlägsen innebörd av att vara kopplad till otur. Faktum är att betydelsen av att drömma om en trasig spegel är extremt positiv, vilket återigen visar hur drömvärlden fungerar på ett mystiskt sätt.

Men man måste komma ihåg att betydelsen av drömmar med en trasig spegel varierar mycket från situation till situation, och därför måste vi hålla fast vid detaljerna om vad som hände i den drömmen.

Drömmar som ser en trasig spegel

Sees A Broken Mirror

Att drömma om att du såg en trasig spegel är en varning från universum, en varning om att det finns någon i din omgivning som bär på negativa eller sårade känslor mot dig. Så var mycket försiktig! Ta inga förhastade eller hatiska beslut, för det bästa sättet är att prata och be om ursäkt till den personen.

Drömmer att en spegel går sönder

När vi pratar om att drömma om krossade speglar uppstår samma fråga: Vad innebär det att bryta en spegel? Otur? Inte!

Faktum är att denna betydelse är nära kopplad till föreställningar som det gamla romska folket bar med sig. Det tyder på att när du krossar en spegel i drömmen bryter du dåliga energier från ditt förflutna, energier som frätat sönder dig inifrån och hindrat en lovande framtid. Det visar att du har brutit dessa dåliga vibrationer och som ett resultat har en ny väg vuxit fram i ditt liv och den är full av välstånd och lycka! Njut mycket av denna nya fas.

Drömmer om en trasig spegel

Om du i drömmen inte såg om den gick sönder ensam eller om du förstörde den, det vill säga att du redan hittade den trasig, tyder detta på att du har någon skadlig vana och att den gör dig väldigt illa!

Efter drömmen ska du reflektera över vilken vana det är och använda dina krafter för att eliminera den! Den här drömmen fungerar som en varning, så ta inte för lång tid på dig att stoppa den här vanan, eftersom drömuniversumet kanske vill tala om för dig att det kommer att få allvarliga konsekvenser om inga åtgärder vidtas.

Drömmer om en spegel som krossas ensam

När man nu tydligt ser spegeln bryta sönder ensam, framstår det som en varning för vissa konsekvenser för din bild. Den här drömmen betyder att någon i din familj eller yrkesmiljö inte är nöjd med vissa av dina attityder, vilket skapar en negativ bild av dig.

Så försök att lägga märke till om någon inte kommer nära dig och för några konstiga samtal om din attityd eller ställer till problem i allt du gör. Om du identifierar situationen, känn efter, prata, lyssna och reflektera över om personen har rätt eller inte, och försök alltid att inte låta dig skakas av kritik utan att förbättra dig.

Drömma med sprucken spegel

Cracked Mirror

Att drömma om en sprucken spegel tyder på att du känner ett stort behov av att göra slut på dåliga vanor, eftersom dessa stör din bild av dig själv.

Experter menar att den här drömmen innebär att du har en förvrängd bild av dig själv, som om du tvingar fram en blindhet för att inte se sanningen i ditt ansikte. Att fly från verkligheten gör att du sjunker ner i din egen fantasi och får ett bakslag som resultat. Vi vet att vi ofta söker oss till fantasier av rädsla för att möta verkligheten, men ta ett djupt andetag och om något inte tillfredsställer dig, fråga dig själv hur du kan förbättra dig. Detta är utveckling!

Det finns också en annan betydelse som säger att det faktiskt är ett tecken på att det finns något hos dig som inte accepteras väl av andra runt omkring dig. Försök i så fall att identifiera vad det är och fundera på om det faktiskt inte är de andra som är problemet.

Att drömma om många trasiga speglar

När du drömmer om många trasiga speglar, det vill säga flera bitar av speglar överallt där du tittar, tyder detta på att det mycket snart kommer att uppstå slagsmål och meningsskiljaktigheter med nära och kära. För att bättre förstå kan du föreställa dig att varje trasig spegel runt omkring dig representerar någon viktig person som du förlorat på grund av ett bråk.

Mentalisera därför efter den här drömmen positiva energier och fred, för på så sätt kommer du att ha mer lugn för att hantera varje situation som kan generera ett slagsmål. Kom också ihåg att inte vara rädd för att be om ursäkt! Det är mycket bättre att släppa garden än att riskera att förlora den person som är en del av dig, eller hur?

Drömmer om trasig handspegel

Broken Hand Mirror

Att drömma om en trasig handspegel har en mycket positiv innebörd, eftersom det symboliserar att en mycket positiv fas är på väg i ditt liv och den är helt relaterad till din yrkesmiljö. Det vill säga, allt som du spenderat mycket tid på att försöka reda ut och ge din svett på kommer äntligen att fungera, och denna mer komplicerade fas som orsakade dig mycket utmattning kommer att bryta för gott!

Men universum är inte så lätt, för det testar dig. Du måste verkligen vilja det här och tvivla inte alls på din värdighet, för det var mycket ansträngning som du vet om det. Du försökte så hårt för att komma hit, underskatta inte dig själv! Öppna dina armar och ta emot det som är rättmätigt ditt.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!