Sun – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Sun

Drömmer du om solsken betyder det att du ska göra en resa till belysning. På så sätt symboliseras solen psykiskt i många delar av världen. Dessutom representerar den vår andliga figur eller personlighet.

Vad betyder det att drömma om solen?

Vanligtvis har drömmar om sol förknippats med att uppnå framgång. Så att se solen i din dröm är en indikator på upplysning, sinnesfrid, god vilja, lugn och lycka. Solen ger gudomlig kraft och strålande energi, vilket gör den till ett gott omen i ditt liv, särskilt om det är en ljus sol.

Psykologiskt sett är solen en maskulin symbol för intellektet och det medvetna sinnet. Den kan också vara en återspegling av det sanna jaget och därmed skildra intelligensen som en enhet skild från intuitionen. En het och brännande sol är alltså en representation av hans intellektuella krafter som kan dominera psyket och äventyra hans känsloliv.

Betydelsen av att drömma om solen indikerar också att du känner komfort och trygghet för tillfället, eftersom detta är de enklaste och äldsta drömmarna som finns. Och för dem som inte vet vad det betyder att drömma om sol, förebådar det överflöd, frihet och välstånd.

I den mystiska världen var solen således människans första gud, eftersom den distanserade henne från det mörker som natten förde med sig. Att drömma om solen är därför ett löfte om lycka i ditt liv. Solen på himlen en klar dag, där det inte finns ett enda moln, betyder att du kommer att lyckas med din själsfrände, som kommer att fria till dig. Men om du är en man betyder det att du kommer att ha ett romantiskt förhållande, men att detta inte kommer att materialiseras i äktenskap.

Drömmer att du ser solen

Om du ser solen i din dröm betyder det att du söker värme och skydd i ditt liv. Solen representerar alltså glöd, trygghet, intelligens, kunskap, omsorg och tillgivenhet.

Så om solen lyser starkt i din dröm indikerar det att du kommer att bli av med alla problem. Men om du ser en intensiv sol symboliserar den lycka och tillfredsställelse. När solen dyker upp i en dröm betyder det därför att större och bättre saker ligger framför drömmaren.

Att drömma om en mycket stark sol

En dröm där solen skiner mycket starkt är en symbol för att personen kommer att få förtroende för framtiden, nya möjligheter och chanser kommer att öppna sig för att ge liv åt alla sina planer. den här bilden ger också lovande utsikter till karriär och kärlek, om den ses av en man.

Men om en ensamstående kvinna har denna dröm om solen betyder handlingen att hon kommer att få chansen att ta hand om sin ekonomi och sitt personliga liv. Det kommer dock att vara nödvändigt att skydda sig mot förhastade förbindelser som kan äventyra den i allmänhetens ögon och orsaka fördömande.

Drömmer om mycket varm sol

Very Hot Sun

Drömmen om en mycket varm sol förutsäger att du kan hamna i ett stort problem eller en svårighet, men du kommer att stå emot när du går igenom det. Även drömmen om att gå i den heta solen, med en hatt eller ett paraply för att skydda huden, eller kanske barfota om du är på stranden, avslöjar troligen din verkliga trötthet.

Därför är en brännande sol i drömvärlden en neutral symbol som hänvisar till drömmarens intellektuella kapacitet och suveräna resonemangsförmåga.

Drömmen om solen och månen

Om en ung kvinna ser solen och månen tillsammans i en dröm förutspår denna bild att hon kommer att hitta sin själsfrände. Men om månen försvinner kan det betyda otrohet. Drömmen om solen och månen tillsammans på himlen antyder också att du kommer att få allmänhetens respekt.

Drömmer om solnedgång

Solnedgången i drömmar indikerar å ena sidan slutet på en period av framgång i livet, förutom bristen på möjlighet att påverka de problem som kommer att uppstå positivt. Och å andra sidan antyder den avslutningen av ett visst kapitel i livet.

Detta kan alltså vara slutet på romantiska relationer, avvisandet av det valda yrket, inklusive en grundläggande förändring av ens egna ståndpunkter och attityder. Att titta på solnedgången på havet är dock ett sluttecken för avkoppling och energinsamling och erfarenhet. Den här bilden markerar också barndomens farväl och flickornas inträde i vuxen- eller familjelivet.

Drömmer om att solen går upp

Sun Rising

Tolkningen av att drömma om den stigande solen förebådar framgång i alla frågor och affärer. Så om du såg soluppgången i en dröm lovar den helande för sjuka människor och olyckliga, som kommer att kunna finna sinnesfrid och lycka.

Drömmen om den stigande solen indikerar alltså ett nytt återupptagande i arbete eller studier, eller en plötslig belysning, där allt snart kommer att bli lätt. När det gäller kärleksförhållandet kan du bli förälskad i en klasskamrat och ert förhållande kommer att förbättras ännu mer, så ta chansen att bli galet förälskad.

Drömma om solen på natten

Solen som gick upp på natten talar om hjälp från vänner och släktingar för att lösa de svårigheter som kommer att uppstå, särskilt i situationer som verkar vara hopplösa. Att se solen på natten i din dröm kan också antyda att en gammal kärlek lyser igen, i en person som du glömt kommer tillbaka och därför har problem i ditt förhållande.

Drömma om solbad

Sunbath

Om du drömde om solbadande och det orsakade avkoppling och trevliga känslor, symboliserar den här bilden karriärutveckling. Du kan också pröva din lycka i lotteriet under den här perioden.

Att sola och ha roligt i en dröm tolkas dock som drömmarens önskan att se världen med andra ögon, påhejad av kunskapstörst. Men om du brände dig i solen överskattar du din styrka och förmåga, slutligen kan den här bilden också representera ensamhet eller sjukdom.

Drömmer om sol och regn

Det finns flera aspekter när man drömmer om sol och regn. Om regnbågen dyker upp under eller efter regnet betyder det att du kommer att få ett lukrativt erbjudande som du inte ska avvisa. Men om himlen blev molnig och började regna efter solen i en dröm bör du noggrant överväga alla dina beslut och inte vidta förhastade åtgärder.

Men om åskan ljuder på himlen, det blir blixtar och solen skiner betyder det att alla ens farhågor är falska och ogrundade. Så kanske kommer drömmaren att kunna undvika oönskade bråk med ledningen eller till och med klargöra förhållandet till sina nära och kära.

Drömmer om att solen exploderar

Att drömma om solsprängning anses vara ganska ogynnsamt och speglar människors inställning till drömmaren. Därför kanske individen borde se bättre ut, ompröva sitt beteende, sin livsstil och sin syn på enkla saker.

Det kan också tolkas som rädsla för att bli allvarligt sjuk, rädsla för döden eller en föraning om fara. Att drömma om att solen exploderar betyder fortfarande att du kommer att bli berömd, att många människor plötsligt kommer att träffa dig och att du kommer att uppnå en viktig status eller bli chef för en offentlig institution.

Drömmer om sol och moln

Om du ser den ljusa solen genom molnen är det en bra dröm som förebådar tur. På så sätt kommer du att kunna hantera alla problem och svårigheter och lämna dem i det förflutna. Det kommer att bli en lyckad start på nya affärer framåt och utveckling av ett kärleksfullt förhållande.

Om du däremot drömmer att solen är helt täckt av moln och knappt kan se den, förutom på vissa ställen, kan det vara ett förebud om att problem kommer in i ditt liv.

Drömmer om att solen faller

Att se solen falla i en dröm indikerar att du bör förlita dig enbart på dig själv för att lösa svåra problem du kan ha, eftersom andra människor inte kommer att motivera ditt förtroende. Att drömma att solen faller på havet, sjön eller vattnet tyder dock på att du kommer att få befordran eller ha ett stort arv.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!