Smink – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Makeup

Att drömma om smink betyder fåfänga, eftersom de som drömmer oroar sig mycket för estetik, det vill säga yttre skönhet, och inte tar så mycket hänsyn till det inre.

Vad betyder det att drömma om smink?

Andra tolkningar handlar också om ett perspektivbyte, där de som drömmer försöker se livet på ett vackrare sätt.

Eftersom smink också innebär att dölja hudimperfektioner, som finnar, uttryckslinjer, rynkor etc., visar drömmar om smink också på ett försök att dölja något för sig själv. I detta fall kan i synnerhet en dröm om smink dyka upp för både män och kvinnor.

Naturligtvis är en av sminkets viktigaste egenskaper att visa personligheten hos dem som bär det. Så småningom kommer även märken av personlighet att dyka upp i drömmen.

Det finns flera tolkningar och betydelser av att drömma om smink. Därför är det viktigt att vara uppmärksam på drömmens sammanhang, vilken typ av smink som bärs osv. Här är några av de främsta sminkdrömmarna och vad de betyder.

Att drömma att man använder smink

Att drömma om att du tar på dig smink visar att du behöver känna dig bättre om dig själv. Du letar efter sätt att öka din självkänsla.

I just det här fallet är det väldigt positivt att drömma att du bär smink, eftersom det är ett meddelande från ditt undermedvetna att du är på rätt väg och att om du gör dig mer redo kommer det att göra dig gott, gör det!

En annan tolkning är dock inte så bra, eftersom den visar att du försöker dölja något viktigt för dig själv och/eller andra människor. Det kan vara något från det personliga, professionella, affektiva, sociala området osv.

Om du nu inte gillar att sminka dig och gör det för att tillfället kräver det, som någon fest eller ceremoni, betyder det att du redan har en god självkänsla och att du inte behöver göra någon förändring. Psykologiskt sett har du inget att dölja för dig själv eller någon annan.

När du bär smink och spenderar mycket tid i produktionen betyder det att du behöver göra upp något i ditt förhållande till någon. I det här fallet ska du tänka att smink är ett sätt att förbättra sig, eftersom smink kan lyfta fram en persons styrkor och minska svagheter.

Med andra ord, om du har ett problem med någon, så dök den här drömmen upp som ett budskap om att det är dags för dig att förlåta den här personen för att kunna gå vidare.

Om du drömmer att du sminkar dig framför en spegel är det ett tecken på att någon kommer att “sticka” dig i sista minuten, vilket kommer att göra dig upprörd. Så ditt undermedvetna försöker skydda dig genom att indikera att du inte längre ska acceptera inbjudningar från den personen.

Om du sminkar dig överdrivet mycket, dvs. det berömda “glowing”, visar det att du ägnar för mycket uppmärksamhet åt din yttre skönhet, när det också finns skönhet inuti.

Drömmen om sminkkit

Makeup Kit

Att drömma om sminkpaket betyder att du redan har ett relativt bra liv, men att det kan förbättras ännu mer. Detta beror på att utveckling är en nödvändighet för människan, och tröghet, det vill säga att förbli planterad på samma plats, är en dålig sak.

På grund av detta ger drömmar om sminkkit ett budskap om att du kommer att ha mycket tur, men att det är viktigt att vara medveten om de möjligheter som dyker upp, så att du kan nå dina mål.

Dröm du köper smink

Att drömma att du köper smink är också en mycket positiv dröm, eftersom den visar att du kommer att hitta bra människor.

Det kan vara personer som du redan känner, till exempel vänner, eftersom det också kan vara så att du kommer att bli vän med nya människor som kommer att vara viktiga för dig.

Drömmen om trasig smink

Broken Makeup

Även om det verkar vara en mycket negativ sak – det är ju hemskt för dem som äger sminket att det går sönder, särskilt om det är märkesmärkt och/eller dyrare – är det bra att drömma om sönderslagen smink.

Drömmar om trasig makeup visar att du har en formad personlighet och att det inte finns något behov av att maskera den och låtsas vara vad du inte är.

Om du är orolig för att människor inte kommer att acceptera dig, kan du vara lugn, för en sådan dröm visar också att människor kommer att tycka om dig för den du är

Drömmer om att du vinner presentmakeup

Vem gillar inte att få gåvor, eller hur? Och när det gäller kvinnor som är fans av att sminka sig är det en gåva! Men när du har en sådan dröm kan det vara en bra eller dålig sak, beroende på din tolkning och vad du kommer att göra åt det.

Det beror på att drömmen om att du får smink som en gåva betyder att du bryr dig för mycket om andras åsikter och vad de säger om dig. Detta är något som ställer till det och kommer att fortsätta att komma i vägen, eftersom den enda person du bör försöka behaga är dig själv.

Och inte bara det, den här drömmen är en form av att ditt undermedvetna påminner dig om att det är omöjligt att behaga alla samtidigt. Så försök att slappna av och leva ditt liv.

En annan tolkning som drömmen om att få smink i present kan ha är ankomsten av en kärlek som kommer att ge mycket lycka. Om du redan befinner dig i ett förhållande är denna dröm ett omen att föreningen kommer att bli ännu starkare.

Drömmen som stjäl smink

Generellt sett har drömmar om stöld samma innebörd, oavsett vad det är som stjäls. Det är en något motsägelsefull dröm, för även om stöld förvisso är en dålig sak är tolkningen positiv.

Att drömma att du stjäl smink är ett tecken på att du snart kommer att få goda nyheter, eller till och med en överraskning som kommer att göra dig väldigt glad.

Drömmer om smink man

Makeup Man

I dag är en man som bär smink en helt normal sak, eftersom smink redan från början fanns i den konstnärliga världen, till exempel på cirkus och teater. Dessutom finns det män som bär feminint smink eller som gillar att framhäva den manliga skönheten genom bra smink.

Så först och främst är det viktigt att veta att det inte finns något bisarrt med den här drömmen. Å andra sidan bär den också på ett viktigt budskap: du måste utvärdera dina vänners beteende för att avslöja bluffarna och de som bär masker.

Drömmer att du har svårt att sminka dig

Smink anses vara en konstform och som sådan krävs det mycket finkänslighet och tålamod för att uppnå ett bra resultat. Drömmer du att du har svårt att stryka smink så är det ett tecken på att du är väldigt orolig för något.

Så om något inte går så bra som du skulle vilja är det viktigt att du slutar fokusera på problemet för att tänka på en effektiv lösning.

Drömma att smink

Att drömma att du tar av dig sminket är ett tecken på att du ger mycket värde åt dina problem och ändå inte försöker ta dig ur den situation du befinner dig i.

Därför är det viktigt att du försöker förenkla dina problem genom att gå till roten så att du kan analysera dem tydligt. Framför allt är det viktigt att du vill lösa dem.

Har du någonsin haft drömmar om smink vars tolkning stämmer överens med det vi informerar dig om? Lämna det i kommentarerna!

Eftersom drömmar är viktiga meddelanden från det omedvetna är det viktigt att veta vad de betyder. Så se till att följa vår blogg, för att hålla dig uppdaterad om allt om drömmar!

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!