Sköldpadda – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Sköldpadda - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 1

Om du drömmer om en sköldpadda betyder det att en mycket bra överraskning kommer att dyka upp i ditt liv när du minst anar det och ge dig många glädjeämnen. Det kan också representera en varning för dig att vara mer försiktig i ditt umgänge med andra människor.

För det kinesiska folket är sköldpaddan en representation av universum; dess runda skal är som himlen och dess lägre plan som jorden. Sköldpaddan är också allmänt förknippad i olika kulturer runt om i världen som en symbol för kunskap, koncentration och visdom. Eftersom detta trevliga djur har förmågan att samla sitt huvud i sitt skrov och isolera sig är det också ett symbol för försiktighet och visdom.

Sköldpaddan går långsamt på jorden, men dess blick är å andra sidan visdomsfull. I vattnet är den ett smidigt och snabbt djur. Den läxa som den lär oss i en värld med ständiga uppdateringar och oavbrutna meddelanden i våra händer är att stanna upp för att hämta andan och fundera över vad vi gör.

Den lär oss att se in i oss själva och söka solida lösningar med långsiktig effekt. Betydelsen av att drömma om en sköldpadda är också en indikation på att du behöver gå långsammare, ha mer tålamod – precis som sköldpaddan gjorde i sin kapplöpning mot kaninen i den berömda fabeln – samt uttrycka rädslan för att möta livets verklighet genom att gömma sig, precis som den gör genom att gömma sitt huvud.

Drömmarnas olika betydelser beror mycket på vad du ser under själva drömmen, så låt oss titta på några exempel för att bättre förstå innebörden av en sköldpaddsdröm.

Att Drömma Om Att Du Ser En Sköldpadda

Sköldpadda - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Det är bra för omen, visdom, livslängd och lojalitet att drömma att du ser en sköldpadda, men det kan också vara en varning för att du ska sakta ner i något förhållande eller på andra områden i ditt liv.

Drömma Om En Sköldpaddsunge

Om valpen är frisk är det ett tecken på att något du verkligen vill ha är på väg att bli verklighet. Om valpen däremot är sjuk representerar drömmen om en sköldpaddsvalp besvikelse eller att dåliga nyheter kommer. I det här fallet är det, precis som sköldpaddan gör, dags att hålla sig lugn.

Att Drömma Om En Havssköldpadda

Att drömma om en havssköldpadda eller en sköldpadda i vattnet är ett tecken på att du döljer dina känslor och tankar. Hitta någon som du kan öppna dig för och lita på. Att hålla känslor och tankar spända är en orsak till sjukdom och kan störa din mentala hälsa, denna dröm fungerar som en varning för dig att öppna dig innan din kropp manifesterar sig fysiskt.

Dröm Om En Stor Sköldpadda

Sköldpaddan är på ett sätt ovanlig, eftersom många av dem lever längre än människor och kan nå mer än hundra år. I drömmar representerar storleken på en sköldpadda dess ålder, så ju större den är desto äldre är den. Detta har en direkt koppling till vår egen dödlighet och hur vi känner inför den, så att drömma om en stor sköldpadda symboliserar din rädsla för att bli gammal och dö.

Att Drömma Om En Jättesköldpadda

Sköldpadda - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

Om sköldpaddan i din dröm är gigantisk och proportionellt ovanlig kan det betyda blyghet och svårigheter att släppa taget om andra människor, det vill säga att du gömmer dig inuti “skrovet”.

Sköldpaddan i din dröm kan vara du själv eller någon som du relaterar mest intimt med. Om du identifierar dig med tolkningen av den här drömmen kan detta vara en varning för dig att frigöra dig från blyghetens band, eftersom de kan skada din utveckling på något sätt.

Drömmer Om En Liten Sköldpadda

Sköldpadda - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Att drömma om en liten sköldpadda signalerar början på stora segrar. De mål som du har kämpat för är på väg att uppnås. Gläd dig!

Drömmen Om En Sköldpadda Som Biter

Sköldpadda - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 6

Att få ett sköldpaddsbett i en dröm är ett varningstecken. Någon som har varit trogen mot dig under lång tid kan vara på väg att tröttna.

Det kan vara en flickvän eller pojkvän som vill ta ett större steg i relationen och är trött på att vänta på din inställning eller ditt beslut, eller så kan det vara i affärer, en kund eller en partner. Å andra sidan är drömmen om ett sköldpaddsbett också ett tecken på att ditt tålamod kan vara på väg att ta slut av någon anledning.

Att Drömma Om En Grön Sköldpadda

Att se en grön sköldpadda signalerar kraft och vitalitet i ditt liv, liksom hopp och läkning från någon sjukdom.

Drömmer Om En Sköldpadda Som Springer

En sköldpadda som rör sig snabbt eller till och med springer motsvarar någon som behöver skärpa sig i något ämne. Du går långsamt i vissa aspekter eller riktningar i livet och ditt undermedvetna försöker att driva på dig.

Drömmer Om Många Sköldpaddor

Sköldpadda - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 7

Den här typen av drömmar representerar de hinder som du kommer att stöta på när du strävar efter dina mål, eller kan symbolisera falska vänskapsrelationer. Det är dags att se över dina egna attityder och förstå vad som är fel och eventuellt saboterar din tillväxt och utveckling. Samma attityder kan dra in fel personer i ditt liv.

Drömmer Om En Trasig Hovsköldpadda

Låg självkänsla och låg acceptans. Det har att göra med vår åldrandeprocess och det är naturligt att åldras. Det viktiga är att behålla ett ungt sinne och unga attityder. Varje ålder har sina fördelar och sina bördor.

Drömmen Som Äter Sköldpadda

Att drömma att du äter sköldpadda är ett gott tecken på lång livslängd och glädjeämnen i livet. Du kommer att få trevliga upplevelser och god hälsa. Men om du har sett något annat djur som äter en sköldpadda, till exempel en orm, kan det vara en varning för att de försöker föra det vidare. Håll ögonen öppna!

Drömmer Om En Sköldpadda Som Vänder Sig Bakåt

Det kan betyda att du befinner dig eller kommer att befinna dig i en svår situation att lösa. En sköldpadda kan dö om du inte har hjälp att ta dig fram, vänta inte på att en våg ska komma över dig igen, sök hjälp från en vän eller släkting.

Dröm Som Dödar En Sköldpadda

Om du i din dröm av misstag dödar sköldpaddan betyder det att du måste sakta ner i någon uppgift, brådska är trots allt perfektionens fiende. Om du nu dödade en sköldpadda för att äta är detta ett tecken på att det finns rikedom på väg.

Drömmer Att Du Köper En Sköldpadda

Om du drömde att du köpte, eller till och med vann, en sköldpadda ska du vara glad! Det är ett tecken på stor hälsa och välstånd. Håll dig på rätt spår och vänta med tillit.

Drömmen Om Ett Sköldpaddsägg

Sköldpadda - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 8

Att drömma om sköldpaddsägg tyder på att du lär dig att delegera ansvar. Troligen har du tagit allting för dig själv; problem, bekymmer… På jobbet bör du ha tålamod med dina kollegor eller anställda och låta dem hantera problemen på egen hand. Hemma kan du behöva lita på och ge mer frihet till dina barn, din make/maka eller yngre bror.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!