Sexuellt Umgänge – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Att drömma om samlag innebär att kontrasterande aspekter av din person integreras och förenas. Med andra ord finns det punkter i din personlighet som kan vara helt olika, men det är nödvändigt att förena dem i någon situation i ditt liv för närvarande eller snart.

Vad betyder det att drömma om sexuellt samlag?

Betydelsen av att drömma om sex är alltså kopplad till en känsla av psykologisk fullständighet. När du drömmer om samlag är det alltså viktigt att du är mottaglig för att införliva aspekter av den person som du har förhållandet med för dig själv.

Drömmar om sex kan dock vara ganska distinkta. Det finns många olika situationer som vårt undermedvetna kan presentera, och var och en av dem kan ge olika tolkningar av vad det innebär att drömma om sex. Därför kan det vara intressant att veta lite mer om dessa olika sammanhang för att bättre förstå din egen dröm.

Att drömma om att du har sex med en man

Sex With A Man

Att drömma om att älska med en man är kopplat till den mystiska sidan, där mannen representerar Yang och är kopplad till mod och styrka. På så sätt är du, om du hade den här drömmen, kopplad till dessa egenskaper vid den här tiden. Det är värt att komma ihåg att om du drömmer om att ha sex med någon av samma kön betyder det inte att du har en homosexuell önskan, utan detta kan representera självkärlek och acceptans.

Drömmer att du har sex med en kvinna

Medan mannen står för Yang är kvinnan symbolen för Yin och är den mest affektiva och välkomnande sidan. Därför är det till denna typ av känsla som du relaterar i din nuvarande fas, som en person som oroar sig för andra för att skydda andra mer.

Drömmer att du har sex med en kändis

Att drömma om att ha sex med en känd person är relaterat till den personens symbol. Vi ser kändisar som figurer av synlighet, så den här drömmen är kopplad till deras önskan om framgång. Vi finner oss ofta i att vi undrar hur det skulle vara att ha ett visst stjärnliv, och det slutar med att vi dagdrömmer om att njuta av det. Det är till denna typ av känsla som drömmen är kopplad.

Drömmer att du har sex med en okänd person

En okänd person ger oss vanligtvis tvivel och osäkerhet. Vi känner oss knappast säkra på att ha sex med en helt främmande person, eftersom vi vanligtvis inte känner så inför det okända. På så sätt indikerar drömmen att du lever i ett ögonblick av osäkerhet och inte känner dig trygg inför din framtid. Å andra sidan kan drömmen vara en indikation på att du vill ta risker inför allt detta och känna den där spännande kylan i magen. Detta händer när vi känner att vi behöver uppleva lite mer frihet i våra liv.

Drömma att du har sex med en känd person

Om personen du har sex med i drömmen är känd kan det betyda att du speglar dig i dem, särskilt om du redan har en affektiv känsla för dem. Det kan till och med hända att du redan gör liknande handlingar utan att du ens märker det. Om du gillar personen du speglar dig i är drömmen naturligtvis mycket positiv, annars kan det vara intressant att du reflekterar lite mer över de attityder du hittills har intagit.

Drömmer att du har sex med en vän

Att drömma att du älskar med en vän kan vara lite märkligt, men här finns det en tydlig nära relation mellan er som symboliseras av ditt undermedvetna. Ni känner redan varandra mycket väl, och den här typen av närhet slutar med att representeras på det här sättet i drömvärlden. Å andra sidan kan det tyda på, ja, att det finns en attraktion till den personen, men att du kanske är rädd för att vidta några åtgärder.

Drömmer att du har sex med en familj

Att drömma att du har sex med någon i familjen kan vara en mycket pinsam dröm, främst för att detta är något vi ser som fel. Den här drömmen är dock kopplad till en positiv känsla du har för den personen. Det är alltså viktigt att du reflekterar över vad som är positivt med den personen så att du kan njuta i ditt liv och växa med den.

Drömmer att du har sex med din man/kvinna

Att drömma om att man älskar med sin man eller hustru är ett gott tecken. Denna handling är en representant för all den kärlek som finns mellan er, oavsett hur mycket ni kanske lever i ett inte särskilt positivt ögonblick. Om detta sker är drömmen ett tecken på att du bör söka försoning.

Drömmer att du har sex med chefen

Sex With The Boss

Att drömma om att du har sex med din chef är något som är direkt kopplat till dina önskningar. Det betyder inte att du är intresserad av din chef, utan av den makt han representerar. Du har en önskan om att känna dig stark och ha kontroll.

Dröm att du har sex med ditt ex

Den här drömmen kan verka som att du saknar ditt ex, men det är inte meningen. I själva verket är det en indikation på att du är rädd för förändring och rädd för ett nytt förhållande. Du känner dig lite nervös, men det är viktigt att du inte slutar leva i rädsla för att lämna komfortzonen, sök alltid din lycka.

Drömmer om erotiska leksaker

Att använda eller se sexleksaker i en dröm kan vara en stark indikation på att du inte är helt nöjd med någon aspekt av ditt liv, även om det inte har något med sex att göra. Därför är det viktigt att du letar efter sätt att lösa detta problem, så att det inte finns någon tomhet i ditt liv.

Drömmen om oralsex

Drömmen om oralsex är en indikation på att du är villig att ge eller ta emot lustfyllda och glädjefyllda upplevelser. Det är en symbol för kreativ energi som bekräftar dina livsönskningar kopplat till hur du brukar leva, även om det är nödvändigt för dig att kommunicera lite mer.

Att drömma om analsex

För många är analsex en symbol för underkastelse och det är till denna betydelse som drömmen är knuten. Drömmen kan alltså tyda på att du underkastar dig för mycket andras önskemål. Det är dags att återta kontrollen över ditt liv.

Drömmer om sexuella relationer i grupp

Group Sexual Relationship

Att drömma om orgier kan vara en direkt symbol för dina undertryckta önskningar, din sexualitet och passion. Kanske begränsar du dig själv mycket och att se dig själv i en grupp i drömmen är ett uttryck för din önskan att frigöra dig själv och göra många olika saker.

Drömmen om avbruten sexrelation

Att drömma om att sexet störs eller avbryts är ett tecken på att du känner dig alltmer avlägsen från lyckan. Då är det viktigt att du tar dig en stund för att reflektera över vad som orsakar det och hur du kan arbeta runt problemet.

Drömmer om offentliga sexrelationer

Offentligt sex kan vara något som orsakar adrenalin, men det kan också innebära en exponering av din intimitet. I det här fallet kan du ha känt så här vid någon nyligen inträffad tidpunkt i ditt liv, och det har ändå lämnat något märke på dig. När det gäller adrenalin kan drömmen kopplas till en känsla av frihet som du har känt och som gör dig mycket gott.

Drömmer att du tvingas till sexuella förbindelser

Att drömma att man blir våldtagen är en av de våldsammaste drömmarna som finns, det är något som orsakar lidande. Således ger denna dröm känslor av hämnd och förbittring som inte hänvisar till någon form av njutning som den sexuella akten borde vara. Någon utnyttjade dig och det gjorde dig mycket illa och påverkade till och med din självkänsla.

5/5 - (1 vote)