Madrass – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Mattress

Det finns dagar då vi är så utmattade att allt vi vill är att komma hem och lägga oss på en bekväm madrass, eller hur? Men även om man tillbringar varje natt i den kan det verka väldigt ovanligt att drömma om en madrass. Denna dröm är dock vanligare än du tror!

Drömmadrass

När man reflekterar över detta föremål och hur det är så viktigt för vår rutinmässiga komfort kan dess drömlika betydelse vara mer uppenbar än vi tror. I allmänhet kan betydelsen av att drömma om en madrass sträcka sig från en önskan att vara på en mer reserverad plats och till och med gå in i en mer mogen fas av ditt liv. Men det är klart att drömmar med en madrass bär på olika betydelser som beror på omständigheterna kring vad som hände på den.

Drömmer att du ser en madrass

Att drömma att du bara ser en madrass kan symbolisera att du vill ha trygghet och stabilitet, vare sig i ditt arbete eller till och med i ett förhållande. Den här drömmen markerar en fas i livet med mer mognad, där man inser behovet av att vara mer försiktig på dessa två punkter, eftersom man vet hur man uppskattar sig själv eller redan har gått igenom osäkerhetsproblem i ett frieri eller i yrkeslivet.

Drömmer om att ligga på en madrass

Lying on Mattress

Vet du när du kommer hem utmattad och lägger dig på en bekväm madrass på ett mycket avkopplande sätt, för du vet att dagens ansträngningar var värda det? Att drömma om att du ligger på en madrass har mer eller mindre samma innebörd, eftersom det symboliserar att du äntligen har nått det mål som du arbetat så hårt för!

Drömmer om att köpa en madrass

Som vi sa ovan kan drömma om en madrass symbolisera en ny fas av mognad som är på väg in i ditt liv. Att drömma om att du köper en madrass ger alltså just denna symbolik och att det i takt med att du blir mer mogen kommer nya ansvarsområden att uppstå. Detta kan verkligen vara skrämmande i början, men försök att se att med mer ansvar att ta itu med, desto mer personlig utveckling kommer du att finna!

Drömmer om att sälja en madrass

När du säljer en madrass i dina drömmar är innebörden precis tvärtom mot den ovan nämnda. Det kommer som en varning om att du står inför det här mognadsstadiet så pass bra att du vet att vissa ansvarsområden inte är dina och då måste du lämna över dem till den person som verkligen behöver ta hand om dem. Det vill säga, du har utvecklats så långt att du vet att du inte ska bära allt på din rygg.

Drömmer att du spiller något på madrassen.

Spills Something On The Mattress

Om du i din dröm spiller något på madrassen, vare sig det är med avsikt eller inte, kan det vara ett tecken på att du saboterar dig själv eller undviker något du måste ta itu med. Oavsett om det är en fas av mer ansvar eller bara ett enkelt problem, se budskapet som en varning om att det inte är någon idé att störa något som kommer att ge dig en stor personlig utveckling, rädsla är inte värt det när den används för att stanna i komfortzonen.

Drömmer att hoppar på madrassen

Oavsett vad vi gör kommer det alltid att finnas någon som kritiserar, och att drömma att du hoppar på madrassen talar om det! Den här drömmen kan symbolisera att flera personer säger att du har för stora ambitioner och att du inte kommer att klara av det. Men eftersom inget meddelande från drömuniversumet är förgäves, förstå att det bara är den största motivationen att prata om dig!

Drömma om gammal madrass

I verkligheten gör gamla madrasser ont och kan ge många sömnlösa nätter, sådana som gör dig på dåligt humör nästa dag. I drömmar kan detta innebära ett rop från ditt omedvetna, eftersom du befinner dig i en tid av stor stress, full av ångestattacker och tänker för mycket, på jobbet eller i ett förhållande.

Denna mättnad framstår som en allvarlig varning som måste uppmärksammas noga! Vid denna tidpunkt bör du leta efter alternativ för att sänka denna oro. Ta hand om dig själv, gör nya saker, som sport, kurser eller till och med träffa nya människor, för att märka att livet är kort och denna stress kan förkorta det ännu mer!

Drömmer om en ny madrass

Om du drömde om en ny madrass i en butik eller någonstans som inte var ditt utrymme, symboliserar detta att du är en person som söker harmoni framför allt och den här drömmen speglar dina positiva intentioner för den framtid som kommer.

Att drömma om en ny madrass på en riktigt lämplig plats för att ta en god tupplur ger en ännu bättre innebörd! Detta visar att allting konspirerar till din fördel, inklusive universum, så allt kommer att bli bra mycket snart!

Drömma om en trasig madrass

Torn Mattress

En trasig madrass är inte bara estetiskt ful utan också obehaglig. Så i drömmar har den en mycket viktig betydelse och visar att du känner dig missnöjd någon gång i livet. Se varifrån detta missnöje kommer och vad du kan förbättra för att sluta känna så här och upprätthålla ett känslomässigt balanserat liv.

Drömmer om en madrass som brinner

Symbolen för eld är något mycket viktigt i drömmar och den kan ha olika betydelser. Om en madrass brann i din dröm kan det symbolisera att en ny passion är på väg, en sådan som kommer att sätta ditt hjärta och din säng i brand!

Redan andra experter hävdar att drömmen om den brinnande madrassen visar att du bränner din komfortzon och går in i en mycket positiv fas med nya utmaningar, som bara kommer att ge dig utveckling och framsteg.

Att drömma om en bränd madrass har en mer oroande innebörd. Den visar att du kan befinna dig i en fas av extrem känslighet och ha en större benägenhet att kvävas av sorg och ångest! Du har svårt att ventilera allt tryck du känner och denna ackumulering kan till och med generera nya sjukdomar. Gå på jakt efter någon som kan höra dig och kom ihåg att många gånger är det de människor vi minst anar som är villiga att lyssna och hjälpa till.

Drömmer om en hård madrass

Precis som i verkligheten visar drömmen om en hård madrass att något gör dig obekväm. Vare sig det är i någon familjefriktion eller till och med i den professionella miljön, fokusera på dig själv och håll dig borta från eventuell förvirring.

Att drömma om en bekväm madrass

Att redan drömma om en bekväm madrass visar att du lever i en så bra tid och med en sådan trygghet att din verklighet kommer till uttryck i drömuniversumet. Njut av den här fasen med öppna armar och utan rädsla för vad världen ger dig!

Experter hävdar också att den här drömmen betyder att deras familjemiljö är överflödande av lycka, särskilt om det är början på ett parliv.

Drömma om madrass i vatten

I drömmarnas universum symboliserar vatten rening, renlighet och utveckling. Så att drömma om en madrass i vattnet kan visa att du inte känner dig nyttig i livet och madrassen i vattnet är en positiv varning om att dessa destruktiva tankar redan håller på att skjutas bort från dig. Men för att ditt sinne verkligen ska kunna renas måste du vara öppen för det.

Drömmer om madrass på gatan

Var uppmärksam på den här drömmen, eftersom det kan vara så att du lever mer i en fantasivärld än i verkligheten, det vill säga det finns stora chanser att någon lurar dig! Gatan är en offentlig plats, så du kan till och med ligga på en bra madrass och tro att du är bekväm, men platsen är inte alls i närheten av vad vi kan kalla komfort, eftersom det finns många människor runt omkring dig och ingen säkerhet.

Drömmer om förorenade madrasser

Oavsett om du drömmer om en madrass som gör dig sjuk eller till och med en madrass full av äckliga insekter, är det en allvarlig och tydlig varning om att det kan finnas människor runt omkring dig som suger all din energi. Så ompröva alla runt omkring dig och identifiera den personen så snart som möjligt.

Drömmer om en spjälsängsmadrass

I drömuniversumet kan drömmen om en spjälsäng betyda början på en välmående kärlek, och när du drömmer om en spjälsängsmadrass är betydelsen också positiv. Det symboliserar att en stor överraskning kommer att komma snart i ditt liv, det kan vara en stor kärlek, en resa eller till och med ett barn!

Drömmer om uppblåsbar madrass

Vi använder i allmänhet en uppblåsbar madrass för flyktiga situationer, till exempel resor eller evenemang. I drömuniversumet har drömmen om den uppblåsbara madrassen en mycket likartad betydelse, eftersom den försöker visa att du befinner dig i en tillfällig omständighet, och detta flyktiga ögonblick beror mycket på något som du för närvarande upplever.

Till exempel är det där jobbet som orsakar dig missnöje bara ett ögonblick utan framtid. Så oroa dig inte, men ta också tillfället i akt att lära dig av detta ögonblick.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!