Löpande – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Den lekfulla tolkningen av drömmar är konsten att lära känna sig själv. Mario Quintana, berömd brasiliansk poet och journalist, skrev klokt: “Att drömma är att vakna upp inombords. Drömmar handlar just om detta, detta inre uppvaknande som projicerar i våra intima situationer och extraordinära bilder, som många gånger besitter värdefull information som vi låter passera obemärkt.

Men ingenting passerar helt omärkligt, inte genom ditt undermedvetna. För psykoanalysen finns det två möjliga klassificeringar som ges till drömmar: den stora drömmen och den lilla drömmen. Denna klassificering beror inte på hur länge drömmen varar, utan på den komplexitet och symbolik som en viss dröm bär eller kan överföra.

Stora drömmar är ibland obegripliga och mytiska. Arketypiska när vi betraktar dem ur en rent individuell synvinkel och kapabla att påverka och omvandla individens liv med tanke på deras symboliska karaktär. Små drömmar är å andra sidan sådana som speglar det man lever i sin vardag och är endast en representation av drömmarens psyke.

I den här artikeln kommer vi att behandla stora drömmar, de som du känner att de vill berätta något mer för dig. Att drömma om att du springer, till exempel, när det identifieras som något som ligger utanför din vardag och placeras i klassen stora drömmar, kan symbolisera gott omen och oväntad tur. Naturligtvis är drömmar i allmänhet produktiva och för att förstå vad det innebär att drömma att du springer måste flera faktorer beaktas. Låt oss titta på några av dem:

Drömmar Om Att Springa Snabbt

Löpande - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 2

Att drömma att du springer snabbt, oavsett var du befinner dig, är ett tecken på rastlöshet och otålighet. Du gillar inte att lämna saker på halva vägen eller skjuta upp uppgifter, du vill lösa dem så fort som möjligt. Ibland skapar du förväntningar på hur och när dessa uppgifter ska lösas, vilket kan orsaka ångest och frustration. Slappna av lite, rastlöshet är en effektiv drivkraft för attityder, men på samma sätt genererar den stress när den är överdriven.

Dröm Som Springer Och Inte Lämnar Platsen

Du kan inte släppa taget om någon eller någon situation från det förflutna och detta har hindrat dig från att leva nya erfarenheter. Att drömma om att du springer och inte kan lämna platsen tyder på att du behöver göra en självanalys för att hitta den nödvändiga distansering som ger dig öppenhet för att träffa nya människor och få nya möjligheter, på jobbet eller i kärleken.

Att hålla kontakten med det förflutna är ett verkligt slöseri med tid, oavsett hur mycket detta förflutna håller goda minnen och ibland är det smärtsamt att lämna dem bakom sig. Förvara det förflutna endast på två platser, i hjärtats minnen eller i glömskans dammiga skrymslen, ta det aldrig med dig vart du än går. Det förflutna kan vara en alltför tung väska.

Drömmen Som Löper I Kölvattnet

Om du inte har för vana att träna på ett löpband, vilket skulle kunna återspeglas i dina drömmar utan någon särskild betydelse, är drömmen om att du springer på ett löpband detsamma som att du drömmer att du springer och inte lämnar platsen. Någon eller någon situation från det förflutna har stängt in dig känslomässigt och detta har hindrat dig från att leva nya erfarenheter.

Den här typen av drömmar tyder på att du behöver göra en självanalys för att hitta den nödvändiga distanseringen för att träffa nya människor och få nya möjligheter, på jobbet eller i kärleken. Att hålla kontakten med det förflutna är slöseri med tid, även om dessa minnen väcker goda minnen.

Drömmer Att Du Flyr Från Någon

Att drömma att du springer från någon representerar viljan att fly och bli befriad. Ett förhållande kväver dig och du vill ha mer utrymme eller kanske kräver någon fråga din inställning för att lösas och du har försökt undvika detta ansvar. Att drömma att du flyr från någon har att göra med känslomässigt slitage och rädsla för att inte uppfylla förväntningar som andra kan ha på dig.

Det bästa du kan göra om detta är ditt fall är att möta problemet direkt och söka en lösning eller acceptera konsekvenserna. Många gånger har vi överskattat fakta och sedan fått reda på att det inte var någon stor sak. Analysera om det kommer att göra någon skillnad i ditt liv om ett år, om det inte gör det, lös det genast. Om du gör det, reflektera bara väl innan du bestämmer dig, men spring inte iväg.

Dröm Att Du Springer Efter Någon

Om det å andra sidan är du som springer efter någon kan det tyda på att din svartsjuka kan vara på väg att överskrida lite av gränsen. Besatthet är det bästa sättet att hålla någon du älskar borta från dig.

Att vara possessiv och kontrollerande kommer inte alls att hjälpa ditt förhållande. Människor måste vilja vara med oss och inte tvingas till det. Fågeln återvänder till boet för att den finner värme och tröst, men om den sitter i en bur kommer den vid första tillfället att lämna boet för att aldrig återvända.

Dröm Att Den Springer Ensam

Löpande - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Om du drömmer att du springer ensam visar det att din kompetens ligger på en högre nivå än de människor som finns runt omkring dig. Med ansträngning kommer du att kunna uppnå dina mål och förverkliga dina önskningar. Tro dock inte att detta gör dig bättre än andra, det visar bara att du är en bestämd och fokuserad person och att du arbetar med dina gåvor och att framtiden bara har det bästa att erbjuda dig, men låt inte stoltheten förbruka dig.

Dröm Att Du Springer Naken

Om du drömde att du sprang naken eller bara i underkläderna är detta ett troligt tecken på att pengar kommer eller någon förmån som du inte räknade med. Att drömma att du sprang utan kläder symboliserar oförutsägbara men positiva fakta som kommer att hända dig mycket snart. Kanske kan en befordran på jobbet vara på väg!

Drömmer Om Att Du Springer I Regnet

Löpande - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

Det sägs att regnet tvättar själen och vitaliserar, att springa i regnet i en dröm symboliserar att man kastar bort allt som är dåligt och förbereder sig för nya saker. Luktar friskhet och frihet. Att drömma att du springer i regnet är också ett positivt tecken på att du är på rätt väg och att allt du längtar efter just nu har starka chanser att fungera.

Behåll beslutsamheten i ditt hjärta och klamra dig inte fast vid pessimisternas negativism, förresten visar den här drömmen redan att du inte ska klamra dig fast vid negativa saker. Grattis!

Dröm Som Springer I Mörkret

Se upp med din yrkeskarriär eller ditt företag! Att drömma att du springer i mörkret tyder på att du har fattat, eller kan komma att fatta, förhastade beslut bara för att beslut krävs av dig. Mycket uppmärksamhet, förresten, försiktighet är det mest korrekta ordet att använda här. När vi springer i mörkret kan vi stöta på en vägg, så analysera och fundera mycket noga på allt du gör utan att agera på grund av enbart yttre påtryckningar.

Dröm Att Du Springer Barfota

Löpande - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Den symboliserar slarv och avspänning inför livet och dess ansvar. Att springa barfota kan också betyda att din självkänsla är nedstämd, men att du inte accepterar det som lämnar dig så här. Om detta är fallet är det utmärkt. Låt inte någonting sätta dig ned.

5/5 - (1 vote)