Kläder – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Kläder – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 1

Att drömma om kläder betyder att du är en personlighet. Det kan vara en representation av att du behöver komma ur vardagens monotoni eller att du behöver lösa problem som har stört ditt liv.

Kläder spelar en grundläggande roll i människors dagliga liv. De representerar personligheten, de ger tecken på det humör med vilket personen vaknade upp på dagen och de fungerar som ett uttrycksmärke för världen.

De är också ett tecken på civilisationen, eftersom kulturen visar oss att de har uppstått i takt med mänsklighetens utveckling. Genom att observera någons kläder observerar man också lite av personens inre, smak och val.

Det finns dagar då dessa plagg också invaderar det undermedvetna, i form av drömmar. Precis som det finns många kombinationer i vårt dagliga liv finns det också många lekfulla betydelser för dem som drömmer om kläder. Det finns många möjliga tolkningar, beroende på vilka egenskaper som kläderna hade i drömmarna, så var medveten om följande tolkningar.

Att drömma om nya kläder

Om de plagg som dyker upp i ditt undermedvetna är intakta kan det vara en indikation på att ditt liv är i behov av lite uppfräschning. Låt inte dagarnas monotoni invadera din vardag och ta dig tid för det nya. Det kan vara en ny hobby, en ny kärlek eller ett nytt yrke.

Var inte rädd för att ta risker och ännu mindre för att misslyckas. Om storleken på de nya kläderna inte är din är det bara att inte stanna kvar i dem.

Dröm om gamla kläder

Det finns förmodligen ett obekvämt förhållande här. Minns du den gamla devisen att vi inte med tvång ska passa in i kläder som inte är vår storlek? Kanske är kläderna här en indikation på en relation som är sliten och urholkad av tiden.

Så kanske är det dags att göra en självreflektion och inse var dessa punkter av svårigheter kan finnas.

Att drömma om smutsiga kläder

Att tvätta är en vanlig metafor för problemlösning. Kanske ber din kropp om en attityd eller till och med en gottgörelse på grund av något misstag som gjorts. Fläckar kan ibland vara relaterade till sår och dåligt lösta saker, så det är grundläggande att förstå vad som pågår för att definitivt lösa bästa möjliga bevis.

När problem ackumuleras som i en hög med smutsiga kläder är den ansträngning som läggs ner på att lösa dem enorm, vilket gör slitaget mycket större. Så försök att lösa de problem som plågar dig lite efter lite, när de sker blir det mycket lättare.

Om det finns många smutsiga kläder i din dröm är det kanske dags att verkligen ta lite tid ur ditt liv för att lösa de problem som uppstår, för det finns inte längre tid att skjuta upp dem.

Att drömma om vita kläder

Kläder – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Färgen vit är i sig själv förknippad med fred och lugn. Att drömma om vita kläder visar därför också på behovet av att andas mitt i förvirringen. Kanske är det dags att andas i vardagen och förstå de tecken som din kropp ger.

Om du lever nedsänkt i kaos och vardagens rusning bör du slappna av lite och söka balans. Förstå de tecken som din kropp ger: den ber ibland om hjälp på olika sätt.

Drömmer om begagnade kläder

Om kläderna i din dröm verkar lite slitna eller representerar förtrogenhet kan det vara en indikation på att du behöver öka dialogen med människorna omkring dig. I vardagen slutar människor ibland att bry sig om tiden när relationerna blir äldre. Gå inte den vägen, försök att förstå och gör dig alltid förstådd av människorna omkring dig. Det kommer säkerligen att bli ett fredligare val.

Drömmer om svarta kläder

Kläder – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

På samma sätt som vitt förknippas med fred, förknippas svart ofta med sorg. I själva verket är svart en förening av alla färger. Den bildas av en blandning av olika färger. Om kläderna i drömmen är svarta finns det därför kanske en förvirring av känslor inombords.

Oavsett om det är på jobbet, i livet för två, i din familj eller i dina vänskapsrelationer, försök förstå om något är fel. Din kropp ger små tecken på att du redan lever en förväntad sorg. Följ de goda råd som de erbjuder dig, men kom ihåg att endast du själv kan lösa dessa personliga och affektiva frågor.

Drömmer om trasiga kläder

Skärsår är sår, små skärsår på huden. På samma sätt, om kläderna verkar trasiga eller skurna i din dröm, kan du gå igenom ett känsligt ögonblick av stor sorg och hamna i en situation där du reflekterar detta på dina kläder.

Försök att inte uppehålla dig så mycket vid vad som gjorde dig fel och dra en positiv lärdom av svåra stunder. Det är svårare de första gångerna, men det kan bli en vana.

Drömmer om skrynkliga kläder

Samhället har i allmänhet enats om att förknippa väl strykta kläder med vad som är socialt acceptabelt och adekvat. Att drömma om skrynkliga kläder kan därför tyda på osäkerhet och personliga rädslor.

Kanske går du igenom ett känsligt ögonblick av låg självkänsla. Försök att observera dina största rädslor. Det enda sättet att driva ut dem är att erkänna dem och arbeta med dem.

Drömma om en massa kläder

Att drömma om överflödiga plagg indikerar onödiga ansamlingar i livet. Kanske känner du dig överväldigad och ser därför vardagen på ett kluvet sätt. Försök att identifiera alla problem och separera dem efter områden.

När de delas upp blir de mindre och lösbara. För att ha en välorganiserad garderob är det nödvändigt att separera en tid för att kategorisera bitarna. Gör samma sak med lidanden. Det kommer att bli lättare att organisera dem!

Drömmer om kläder på tvättlinan

Kläder – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Kläder på tvättlinan förknippas med behovet av renlighet och lugn. Du måste behöva praktisera attityder som värdesätter ditt välbefinnande och din bekvämlighet. Om det dessutom finns många kläder där ute har du förmodligen gått igenom en turbulent period full av viktiga beslut som krävde en stor fysisk ansträngning för att övervinna.

Drömmer om rena kläder

Rena kläder förknippas med problemlösning och inre frid. Om de rena kläderna tvättades av dig betyder det att du äntligen lyckades hitta den nödvändiga styrkan för att lösa problemen och följa livet.

Om kläderna tvättades av någon annan kanske du mirakulöst väntar på att lösningen på dina problem ska falla ner från himlen. Det är inte dags att vänta, det är dags att agera.

Dessutom kan det också betyda att du har lagt gamla sår från det förflutna som har skadat dig åt sidan. Utnyttja det här ögonblicket för att återknyta kontakten med ditt inre jag och njuta av lite av den frid du förtjänar.

Drömmer om kvinnokläder

Kläder – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 6

Om du är kvinna och drömmer om kvinnokläder går du förmodligen igenom en period av självhävdelse och acceptans och återupptäcker din smak och dina önskemål. Om kläderna finns i en vitrin har du förmodligen reflekterat över din självkänsla och din personliga vård. Ditt omedvetna visar sig njuta av denna omsorg!

Om du är en man och drömmer om kvinnokläder kan innebörden vara annorlunda. Du har förmodligen en önskan om att hitta ett mer seriöst förhållande eller att gå djupare in i det du redan har.

Det är alltid ett tillfälle att visa tillgivenhet, så ta tillfället i akt att överraska den person du älskar och reflektera över de demonstrationer av tillgivenhet som du har praktiserat i ditt dagliga liv.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!