Kidnappning – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Att drömma om kidnappning betyder att det är viktigt att vara uppmärksam på människor i din omgivning. Ta hand om det som är ditt och luras inte av dem du inte kan lita på.

Drömmar, eller till och med mardrömmar, innehåller ofta dolda betydelser som talar om vad vi känner eller till och med om det vi inte ens vet finns inom oss. En dröm är en upplevelse som de flesta av oss går igenom under stunder av sömn.

För vetenskapen är drömmen, även om den fortfarande är mycket höljd i mystik, frukten av fantasin och det omedvetna. Psykoanalysens fader Sigmund Freud försökte förklara drömmar som ett sökande efter uppfyllelse av en förtryckt önskan (Freud, 2016). Även om det är mycket vettigt kan drömmar i vissa fall gå längre än bara önskemåls uppfyllelse som vi inte omsätter i praktiken – vare sig det beror på att detta önskemål är ett tabu eller av någon annan anledning som hindrar oss från att förverkliga dem.

I många kulturer tolkas drömmar som meddelanden som den andliga världen skickar till oss, som trafikskyltar som varnar dig för någon fara som väntar. Flera bibelställen och till och med islams heliga bok, Koranen, bekräftar också denna tes. Oavsett om du är en anhängare av dessa eller andra religioner, eller om du är någon som vägleder vetenskapen, är det ett faktum att drömmar alltid har fascinerat oss, så mycket att de har fört dig hit.

Här kommer vi att behandla en specifik typ av dröm. Drömmen om kidnappning. Vad innebär det att drömma om kidnappning? Är det ett förebud om något dåligt? Eller är det manifestationen av en obskyr fantasi, som Freud skulle säga? Kanske både och, men var inte rädd.

I drömmarnas värld är inte allting vad det verkar vara. Svartsjuka; att komma bort från människor som inte gör dig gott eller som inte är bra sällskap för dem du älskar; detta är några möjliga tolkningar av vad det innebär att drömma om kidnappning. Ta en titt på de exempel vi har separerat för dig, de kommer säkert att vara användbara för att hjälpa dig att förstå en dröm som vanligtvis är plågsam.

Drömmen Om Att Kidnappa En Pojkvän

Det är relaterat till en vanlig rädsla hos dem som lever ett förhållande, särskilt i början: rädslan för att bli förrådd. Den utlösande faktorn för den här typen av dröm kan helt enkelt ligga i din rädsla för att din make, partner eller pojkvän kan göra något liknande, det vill säga det kan helt enkelt vara resultatet av din fantasi och att ditt sinne reflekterar denna rädsla i bilden av att någon kidnappar den älskade. Ett sunt förhållande måste bygga på förtroende. Bearbeta detta i dig.

Dröm Om Att En Familjemedlem Kidnappas

Ibland har vi en mycket nära relation med vissa släktingar, vare sig det är brorsbarn, barnbarn, farbröder, mostrar och kusiner. Om vi ser dessa människor, som är oss så kära, ägna uppmärksamhet åt andra, detta superkraftfulla organ som är så välbevarat inne i ditt huvud som kallas hjärna, kan du tolka det som att de vill “stjäla” den här personen från dig och då… där kommer du att få en hemsk dröm om att den här personen blir kidnappad.

En annan möjlig tolkning är att den här personen kan gå igenom en farlig situation i verkliga livet någon gång snart. Prata med henne och försök ta reda på om hon inte har utsatts för någon möjlig risksituation.

Att Drömma Om Bortförande Av Barn

Kidnappning - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 2

Barn är det renaste uttrycket för oskuld. Att drömma om att ett barn kidnappas tyder på behovet av självanalys. Har du gett ditt inre barn lite flöde? Det kan vara så att något i ditt liv kidnappar detta barn som vi alla borde hålla levande inom oss.
Vissa omständigheter berövar oss denna glädje och oskuld på jobbet, i kärleksrelationer, i familjelivet. Men det är detta barn som ger oss förmågan att le och ha roligt med enkla saker. Behåll det inom dig.

Drömmer Att Du Är Kidnappad

Drömmar som denna symboliserar känslomässiga fällor som begränsar ditt liv. Som vi har sagt kräver ett hälsosamt förhållande tillit, vilket ger oss frihet. Om det är du som lider av din partners svartsjuka är det bra att väga situationen och se om detta är ett förhållande som har en framtid.

Att prata är alltid viktigt och kan många gånger lösa situationen. Men det är inte bara kärleksrelationer som kan begränsa ditt liv, om inte, identifiera vad som eventuellt har fått dig att känna dig svag och sårbar, eftersom det är de känslor som oftast förknippas med den här typen av drömmar.

Dröm Som Kapar Någon

Om du drömmer att du har kidnappat någon är det ditt undermedvetna som vill ha den här personens uppmärksamhet och respekt. Flera studier visar att personer som brukade vara ledare i en grupp, brukar ha den här typen av drömmar när de känner att deras ledarskap är hotat.

Drömmen Om Att Kidnappa En Vän

Den (inte så) goda gamla svartsjukan igen. Du har väl märkt att kidnappning är en symbol för svartsjuka och dominans? Tja, liksom att drömma om att kidnappa en släkting handlar den här drömmen om din egen rädsla för att förlora den här vännen eller hans uppmärksamhet till någon annan.

Drömmer Om Att Kidnappa En Son

Om du är förälder till ett barn, en tonåring eller till och med en vuxen, kommer det alltid att vara en del av ditt liv att oroa dig för vem ditt barn relaterar till, barn är trots allt barn. Du kanske inte godkänner en pojkvän, särskilt om den inte inger förtroende, så… Ja… Du kommer att drömma om att någon försöker stjäla ditt barn från dig.

Drömma Om Bortförande Av Barn

Minns du det där inre barnet som vi alla har och måste hålla vid liv inom oss? Hon själv. Omständigheter i ditt liv försöker stjäla det inre barnets oskuld från dig. Sträva efter att se skönheten i små saker och le alltid. Det är det inre barnet som håller oss friska och välmående i livet.

Dröm Att Du Bevittnar En Kidnappning

Någon eller något hindrar dig från att fortsätta kämpa för dina mål. Att drömma att du ser någon bli kidnappad visar att de mål du har satt upp för dig själv lämnas åt sidan av någon anledning. Identifiera problemet och lämna inte dina drömmar bakom dig.

Dröm Om Kidnappning Och Flykt

Om det är du som kidnappar någon och flyr symboliserar detta din önskan att ta något från en annan person, kanske en kärlek eller till och med något immateriellt, som en talang. Det är inte lätt att se dina egna misstag och brister, men gör en ansträngning för att göra det, för att vilja ha det som tillhör en annan person är något som oundvikligen kommer att vända sig mot dig.

Försök att utveckla din talang, upptäcka den eller till och med lära dig något nytt. Kom ihåg att det inte är en villfarelse, var och en av oss är en unik varelse med unika förmågor. Vissa upptäcker din talang, andra spenderar sina liv med att längta efter andras. Upptäck din talang.

5/5 - (2 votes)