Katt – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Cat

Om du drömmer om en katt betyder det att du inte har några positiva förtecken i ditt liv. Illojalitet kan vara en av de faktorer som omger dina vänskapsrelationer. Var försiktig med hyckleri och med de människor som alltid finns i din närhet.

Katter är vackra, eleganta, mystiska, intelligenta och vördade varelser för oss människor. Den mest populära av katterna är också en av de mest älskade husdjuren, endast rivaliserande med hundar.

En dröm med en katt kan framkalla en mystisk aura, exakt förutsäga kommande händelser och vara en helt bedårande upplevelse. De är trots allt katter! Vid flera tillfällen kan dock dessa drömmar bli ett förebud om händelser med mindre positiv innebörd.

Det stämmer. Men betydelsen av att drömma om katter har ingen potential att vara dålig, oavsett hur elaka husdjuren är.

För det första är det en dröm. För det andra har katter alltid upphöjts till religiösa och mytologiska symboler på grund av sin intelligens och sin koppling till andra världar, vilket har gett dem en ojämförlig förmåga att känna dåliga energier och negativa influenser. Det är därför som drömmar om katter är en ärlig och avslöjande upplevelse: den visar exakt vad du behövde veta, även om det är en svår sanning.

För att lära dig mer om vad det innebär att drömma om katter i olika fall, läs vår artikel om olika typer av drömmar som involverar våra kära husdjur.

Vad betyder det att drömma att du dödar en katt?

Vad betyder en vit katt?

Vad betyder det att drömma om en skadad katt?

Att Drömma Om Vit Katt

Katt - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 1

Vita katter är ett tecken på intensiv passion och äkta kärlek. Att hitta katter av den här färgen kan antingen vara en bekräftelse på en kärlek som redan är känd eller ett tillkännagivande av en känsla som fortfarande kommer att uppstå: hur som helst är det bara en tidsfråga tills Amor är generös och träffsäker i sin pil.

Var bara försiktig så att du inte gör det här förhållandet till det enda centrumet i ditt liv och försummar andra lika viktiga instanser.

Drömmer Om Svart Katt

Katt - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 2

Även om svarta katter stigmatiserades av den judisk-kristna föreställningsvärlden under medeltiden är de gamla tecknen på styrka och fruktbarhet. Även den vackra och kraftfulla gudinnan Bastet, som var förknippad med solen, var en av de viktigaste i det egyptiska pantheonet. Dess form: en svart katt (när den inte är en blandning av katt och kvinna).

I drömmar kan svarta katter till och med ge dåliga nyheter om yrkeslivet, förutom att de återspeglar osäkerhet, otålighet och rädsla. Dessutom har husdjur ett esoteriskt rykte om sig att vara väktare av andra dimensioner, något som får skrämmande konturer när drömmen om en svart katt är mer realistisk.

Om den svarta katten är lugn kan det dock vara så att du har kraftfulla energier till din fördel. Det är också en bra tid att reflektera över fördomar och förhastade bedömningar.

Drömma Om En Kattunge Kattunge

Katt - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Detta är en dröm om förnyelse och återfödelse. Du tar tillbaka saker som du tänkte överge och hittar ett nytt sätt att se på livet. På så sätt överför drömmen om en kattunge renhet och charm och föreslår att drömmaren återupptäcker skönheten i små saker.

Att Drömma Om Att Döda En Katt

Att drömma att du dödar en katt betyder att du letar efter din tur, att du är redo att vinna tillbaka den. Det är ett tecken på att du inte har gett upp, trots att livet har gått dig förbi otaliga gånger. Du kan känna dig oturlig, men snart kommer allt att förändras till det bättre.

Drömmer Om Död Katt

Den här drömmen är kanske inte så illa som den verkar. Jag menar att den är dålig. Men det finns tolkningar där den döda katten symboliserar hinder och fiender som kommer att besegras av drömmaren. Det är den mest hoppfulla men ändå krigiska tolkningen.

Generellt sett är det en dålig dröm som tyder på mycket oro och ett sinnestillstånd som är lite nere. Tipset är att sluta ta ut så mycket av sig själv.

Att Drömma Om En Grå Katt

Katt - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

Ännu en katt som har många olika sinnen. Det är vanligt att detta är ett tecken på att du behöver ta mer hand om din hälsa. Det är också vanligt att den grå katten dyker upp för att varna dig för förräderi.

I vilket fall som helst är grå en neutral färg, ganska tråkig. Den kan till och med representera en grå rutin. Sök efter mer färg i ditt liv.

Dröm Om Många Katter

Drömmen kan vara bedårande, men den har inte de bästa betydelserna där. Jag menar, det kan till och med vara så att drömma om flera katter betyder ett enormt skydd mot fiender. Djuren verkar verkligen ha en otroligt mystisk kraft.

Den vanligaste tolkningen är dock överskott: kanske arbetar du för hårt och förvandlar din rutin till något plågsamt och otacksamt. Att drömma om ett gäng katter är ett svar från ditt undermedvetna på dessa överdrifter.

Slappna av. Ta en semester. Ta en kattsemester.

Om inte problemet är överdriven lathet. I det fallet är rådet att gå åt andra hållet.

Drömmer Om Katt Och Hund

Katt - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Det är en dröm som inte har särskilt goda sinnen. Jag menar att katt och hund som leker i verkligheten är något trevligt och önskvärt. I drömmarnas värld inte så mycket: det kan vara så att du bråkar med din make/maka.

I fallet med en katt och hund som slåss kan ännu mer katastrofala slagsmål vara på väg att utlösa en familjekris. Dessa kan också vara med dina föräldrar, syskon osv. Undvik att såra känslor hos nära och kära och gör dig tillgänglig för att lyssna på andras sida.

Drömmer Om En Katt Som Biter

Har du upprört eller sårat någon som står dig nära? Eller målar du upp avundsjuka i din arbetsmiljö? Oavsett vilket, håll dig i bakgrunden: den här drömmen tyder på att någon kan försöka skada dig snart. Det bästa sättet är att identifiera orsaken till den här drömmen och komma bort från de intrigerande personerna så snart som möjligt, var försiktig så att du inte gör förhastade bedömningar.

Drömmer Om En Katt Som Attackerar

Den här visionen är en återspegling av vissa rädslor som har oroat dig. Precis som i drömmen om en svart katt är det mycket möjligt att osäkerhet hindrar dig från att agera. Är det rädslan för att inte uppfylla de förväntningar som andra har skapat?

Kom alltid ihåg att agera enligt din egen vilja, så länge du inte skadar någon och inte bryter mot lagen. Var inte rädd för påtryckningar och anklagelser från dem som inte betalar sina räkningar.

Drömmer Om En Skadad Katt

Att drömma om en skadad katt betyder att något spännande kommer att hända i ditt liv, något som kommer att störa dina strukturer och kanske till och med forma din karaktär. Det kan också vara ett tecken på att någon familjemedlem eller någon som ligger dig mycket varmt om hjärtat kommer att återvända eller ge dig ett oväntat besök.

Drömma Om En Katt Som Gnäller

Akta dig för paranoia! Katter som gnäller brukar representera rädslan för att bli illa omtalad. Även om det är viktigt att veta vem som är din sanna vän eller inte kan du inte tillåta dig själv att lida för vad andra kommenterar eller slutar kommentera om dig. När katten kommer krypande i dina drömmar är det som om katten säger till dig “lämna de här människorna ifred och ge dem ditt bästa!”.

Att Drömma Med Ett Kattöga

Katt - Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 6

Kattens ögon är bland de vackraste och mest kraftfulla i djurvärlden. Att hitta dem i en dröm kan vara en skrämmande upplevelse.

Möjligen betyder det att du är i fara eller att ditt rykte är i fara. Kanske inte direkt en “fara” zoo-stil lös lejonattack eller meteorfall, utan något som falska vänner och oförutsägbara problem. Håll ett öga på din hälsa också.

Drömmer Om En Katt Som Kliar Sig

En katt som kliar sig symboliserar ångest inför den närmaste framtiden. Det är en dröm som i själva verket är mindre negativ än du kanske tror: när katten verkar klia dig uttrycker den förmodligen inte oundvikligheten av obehagliga händelser, utan uppmärksammar dig på en väg som konturerar dem eller gör att du kan hantera dem bättre. Alla drömmar är varningar och i det här fallet är alla katter vänner.

Drömmer Om En Kattkull

En annan härlig dröm med formidabel betydelse: återhämtning. Om drömmen om en kattunge katt redan pekade något i den riktningen, tredubblar drömmen om en kattkull kraften i denna pånyttfödelse. Om du eller någon i din familj går igenom en allvarlig situation, i hälsa eller ekonomi, är det mycket möjligt att den här drömmen är en indikation på att saker och ting kommer att förbättras mycket och snart.

Vi hoppas alltid att du lever det bästa möjliga livet!

5/5 - (2 votes)

Like it? Share with your friends!