Hand – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Om du drömmer om en hand betyder det att ditt undermedvetna vill ge dig något om dina relationer och det som omger dig, särskilt ditt yrkesliv.

Drömmen om handen

Händer är vanligtvis en form av kommunikation, antingen med gester, symboler eller till och med i pundets språk, och detta är vad som direkt återspeglar vad det innebär att drömma om en hand, och det kan finnas ett budskap om auktoritet, skydd, bland annat.

Dessutom kan drömmar med hand bero på vilken hand som förekommer. Om du är den vänstra kan allt vara mer fokuserat på din mer feminina sida, särskilt din grace.

Om det är den högra handen som dyker upp i din dröm finns det en indikation på din maskulina sida, men det kan också handla om korrekta beslut. Det finns många möjligheter för den här drömmen och mycket beror på det drömda sammanhanget. Därför är det nödvändigt att utvärdera hur utseendet uppträder i din dröm så att du mer exakt kan tolka innebörden av att drömma med handen.

Att drömma om sin egen hand

Om drömmen handen är din egen är det ett tecken på att du bör känna dig tacksam. Det beror på att vi använder våra händer till allting och sällan inser vi ens att de finns och är av stor betydelse. När detta sker är det möjligt att märka hur de påverkar vårt liv. Vi agerar ofta på samma sätt med många människor eller saker runt omkring oss. Därför är det viktigt att vara tacksam för allt som är en del av vårt liv och hjälper oss att bli en bättre människa.

Att drömma om andra människors händer

Det är viktigt att tänka på att drömma om någon annans hand kan vara något ganska intimt. Det kan vara kopplat till begreppet “att ge en hand” och det kan vara ett budskap om att öppna sig för en annan person, att låta dem ge kärlek och hjälp kostar ingenting och du kan vara i behov av mer än du tror.

Drömmer om smutsiga händer

Att ha smutsiga händer betyder i folkmun att du har gjort något fel. Samma uttryck passar in i tolkningen av den här drömmen. Handens smuts representerar en viss falskhet. Om du skakar en smutsig hand betyder det att det finns vänner omkring dig som också är falska. Du kanske inte har märkt det ännu, men ditt undermedvetna har redan lyckats se detta och försöker uppmärksamma dig just nu. Var uppmärksam på människorna runt omkring dig och försök att inte lita på någon.

Dröm att tvätta händerna

Uttrycket “jag tvättar mina händer” är också relevant för tolkningen av den här drömmen. Händer är ofta vitt använda talesfigurer, eftersom de representerar de handlingar som vi vanligtvis utför. I det här fallet reflekterar tolkningen över oavslutade ämnen som du har och som bör avslutas snart.

Du gör dock ditt bästa för att lösa detta, men externa faktorer kan spela emot det. Det är därför det finns en anda av att tvätta händerna för dessa problem. Du vet att du gör ditt bästa, men resultatet uteblir. Detta kan dock vara en bra tidpunkt för dig att ändra ditt tillvägagångssätt. På så sätt kan du komma närmare en lösning på ditt problem.

Drömmer om små händer

Small Hands

Om mycket små händer dyker upp i din dröm kan det vara en indikation på otrohet i din närhet. Därför bör du vara mycket försiktig, inte bara med din kärleksfulla följeslagare, utan även med vänner du litar på och till och med arbetskamrater. Bli inte överraskad av ett svek. Gör dig redo för detta ögonblick, men utan att förlora din hållning.

Att drömma om stora händer

Å andra sidan kan stora händer representera något ganska positivt. De kan vara knutna till mycket bra saker som kan ligga i deras framtid. Du är en person som har satt upp vissa mål, oavsett om de är mycket ambitiösa eller inte, och inom de närmaste åren kommer du att kunna se att du lyckas uppnå dessa mål. Det kan också vara en indikation på ekonomisk framgång, särskilt om detta ligger inom dina mål.

Drömmer om blodiga händer

Här är uttrycket likt det om smutsiga händer. I det här fallet är dock händerna fläckade av blod. Att ha händer smutsiga med blod skildrar en känsla av skuld, vilket uttrycket rapporterar. Du klandrar dig själv mycket för någon brist eller dålig attityd. Detta har orsakat dig mycket smärta, eftersom ånger och skuld är känslor som vanligtvis påverkar människor mycket. På grund av detta letar du efter ett sätt att lindra denna smärta. Försök att be om ursäkt, eller försök till och med att gottgöra det som redan har hänt på något sätt. Försök att göra något gott mot någon.

Att drömma om att ge händerna till någon

Hand i hand är en av de starkaste bilderna. De har en betydelse som särskilt skildrar enighet och det är vad den här drömmen handlar om. Det finns en önskan hos dig att på något sätt ansluta dig till personen i drömmen, antingen professionellt, genom vänskap eller till och med på ett kärleksfullt sätt. Det viktigaste är att du bryr dig om den och vill skydda den eftersom du är rädd för att förlora den.

Drömmen som drar åt någons hand

Återigen kommer det till facket, vi skakar hand när vi hälsar på folk eller när vi avslutar en affär, till exempel. I det här fallet, om du skakar hand med någon mycket fattig kan det vara en indikation på att du är en generös person, med stor heder.

Drömmer om sluten manschett

Closed Cuff

Att hålla nävarna knutna är ett tecken på ilska eller kamp. Det kan betyda att du håller dig själv stängd och till och med vägrar att ta emot hjälp. Å andra sidan kan det tyda på att du har ambitioner och är villig att kämpa för dem. Det är upp till dig att reflektera över vad som annars passar in just nu och fundera över hur det stör ditt liv, positivt eller negativt.

Att drömma om Asper händer

Handens grovhet kan vara en återspegling av hur grov du själv är mot andra. Ompröva hur du behandlar alla och försök att lägga till lite mer finess till din dag.

Drömmer om händer som säger adjö

Att drömma om att händerna säger adjö kan betyda exakt det som händer i drömmen. Det vill säga, det kan vara en indikation på att du är nära att hantera en separation och att detta oroar dig. Det finns dock ingen anledning till så mycket oro, eftersom allt tyder på att denna separation kommer att vara för en kort tid och att allt snart kommer att återgå till ordningen.

Drömmer om håriga händer

Hairy hands

Att drömma om håriga händer har vanligtvis samma betydelse som att drömma om grova händer. Det finns dock en annan tolkning som talar om att en förändring i hemmet är nära, så förbered dig på allt som kan hända i ditt hem.

Drömmen om trasiga händer

Händer brukar representera instrumenten för våra handlingar. När de är trasiga är det en indikation på att vi finner oss oförmögna att agera. På grund av detta är drömmen relaterad till en viss attack på ditt ego. Försök att hitta styrkan att förändra denna situation.

Drömmer om beboeliga händer

Skickliga händer är en bra symbol för deras kompetens. Du ser att du gör bra attityder och beslut och att du förtjänar beröm för det.

Drömmer om tre händer

När vi finner oss själva mycket oroliga har vi en viss svårighet att agera. Den darrande handen representerar denna svårighet, eftersom den är förknippad med dina vardagliga bekymmer. Men dessa bekymmer brukar gå över kortvarigt.

Drömmen om deformerade händer

Om du saknar fingrar i handen kan detta vara ett tillkännagivande om att du är på väg att få extra pengar. Om handen är mer deformerad eller har fler fingrar kan det betyda att ett äktenskap är nära i din familj.

5/5 - (1 vote)