Grekiskt öga – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Vad är Grekiskt öga

Det grekiska ögat är känt som en symbol för tur och används mot negativa energier.

Det grekiska ögat är en talisman mot det onda ögat och avundsjuka. Man tror att detta föremål skyddar personen från all negativ energi och ger ändå tur.

Det grekiska ögat symboliserar också hälsa, renlighet, skydd, ljus och fred. Dessutom symboliserar det grekiska ögat den gudomliga blicken som ger någon skydd mot det onda.

Det grekiska ögat är en amulett som används av människor från hela världen oavsett trosbekännelse.

Hur det grekiska ögat ser ut

Föremålet, det grekiska ögat, liknar ett mänskligt öga. Det är tillverkat av glas med färgerna ljusblått, mörkblått och vitt.

Den blå färgen används i det grekiska ögat för att fungera som ett energifilter.
Om den person som använder denna talisman får en mycket stark laddning av negativa energier drar föremålet till sig dessa vibrationer för att skydda det och går sedan sönder.

När det grekiska ögat går sönder måste det kastas i rinnande vatten och ersättas av ett annat.

Grekiskt öga hängsmycke

Grekiskt öga – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 2

Det grekiska ögat är en amulett som ofta används som hängen på kedjor och armband. Det är vanligt att se det grekiska ögat även på tatueringar.

Smyckesmarknaden har i och med populariseringen av det grekiska ögat börjat investera även i bijouterier och andra smycken som bär symbolen.

Det grekiska ögat syns också på dekorationsartiklar. Vissa människor använder det för att sätta på insidan av bilar, på husdörrar, på nyckelringar och på alla andra ställen där de vill få skydd.

Var hittar man det grekiska ögat som symbol?

I många kulturer, religioner och länder kan man till exempel hitta det grekiska ögat:

I katolicismen – det fungerar som en symbol för Guds blick som förmedlar fred och skyddar människor.
Inom buddhismen – där amuletten kallas för “Buddhas tredje öga”. Det ligger mellan Buddhas ögonbryn för att symbolisera att han har överlägsen intelligens och har en bredare syn.
Inom frimureriet – det grekiska ögat representerar “universums stora arkitekt”.
I det gamla Egypten fanns “ögat som ser allt”, som kallas Horus öga.
I Turkiet är det grekiska ögat känt som Nazar Bancugu eller turkiskt öga. Där används föremålet än idag som en amulett mot det onda ögat.
Turkiska mödrar hade för vana att sätta symbolen för det grekiska ögat på sina barn för att skydda dem från det onda ögat.

Det grekiska ögat används också flitigt i islamiska ritualer. Den finns i alla arabländer, Iran, Armenien och Grekland.

Det grekiska ögats historia

En av legenderna om det grekiska ögats uppkomst berättar att det fanns en enorm sten i havet som inte ens hundra män kunde flytta den. På den platsen bodde en man som var välkänd för sitt “feta öga”.

Därför kallade vissa människor på honom för att försöka förstöra stenen med sitt kraftfulla “feta öga”. Och plötsligt, när han såg den, skedde en stor smäll och klippan bröts omedelbart i två delar.

Grekiskt öga Andra färger

Den vanligaste färgen för att hitta det grekiska ögat är blått, men det finns andra färger och var och en har olika betydelse.

Grekiskt gult öga – mer hälsa, styrka och läkning av kroppens sjukdomar.
Vitt grekiskt öga – symbol för fred, renhet, ljus och godhet. Det används för att omvandla negativa och positiva energier.
Grönt grekiskt öga – representeras som hopp och hjälp i personens utveckling.
GREKISKT ÖGA RÖTT BETYDELSE
Det röda grekiska ögat representerar beslutsamhet, styrka och andra begrepp relaterade till passion och önskan. Det tjänar också mot det onda ögat.

5/5 - (1 vote)