Flykt – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Escape

Om du drömmer om att fly betyder det att du har varit mycket orolig för något. Det representerar den rädsla du har för dina vardagliga situationer, till exempel ekonomiska problem eller bråk mellan familj och vänner. Den här känslan gör att du vill fly från allting.

Vad betyder det att drömma om flykt?

Dess allmänna innebörd är något motsägelsefull: just för att den representerar önskan att flytta bort från något eller någon betyder den det motsatta, det vill säga: det finns något i ditt liv som du är rädd för att möta, och därför undviker till varje pris, men som du i själva verket borde möta, eftersom denna attityd kommer att få dig att utvecklas i vishet, medan att fortsätta att springa iväg bara kommer att få problemet att växa, som en snöboll, och kan orsaka andra problem i framtiden, i onödan. Jung anser att omedvetna berättelser måste integreras med medvetandet för att förhindra att vi blir sjuka (JUNG et al., 1987) . Och konfrontationen med dem som förföljer oss i drömmen är ett bra sätt att göra detta.

Den här drömmen kan inramas som en typisk förföljelsedröm, som beskrivs av Freud (2016), psykoanalysens fader, i hans banbrytande bok “The Interpretation of Dreams”. Det är en dröm som kan vara återkommande och som visar att vi är plågade av en fråga som ställs till oss för tillfället, och detta drömtänkande visar oss behovet av att möta problemet.

Detaljerna är mycket viktiga, eftersom de symboliskt visar vad du flyr från.

Vill du veta vad det innebär att drömma om flykt? Så fortsätt att läsa!

Att drömma om att du flyr

You Are Running

Betydelsen av att drömma om flykt är alltså kopplad till möjligheten till utveckling och återfödelse.

Det betyder att du står inför hinder och begränsningar som du måste övervinna för att fortsätta på din väg mot naturlig tillväxt. Den positiva attityd som rekommenderas efter en sådan dröm är att tänka att livet genom att visa detta ger dig en chans att övervinna detta hinder, vilket förhindrar en större och bättre utveckling. Det vill säga, om hon litar på dig, varför litar du då inte på dig själv?

Om du tvärtom inte möter dessa frågor (som ofta också kan vara olösta situationer från många år sedan) kommer du på något sätt att förbli stagnerad av denna rädsla.

Drömmer att flyr från någon

Det betyder att han, eftersom han är väldigt mätt i sina egna idéer, inte kan acceptera synpunkter som skiljer sig från hans egna. Du måste stanna upp och tänka, för att uppnå en balans i detta: är du säker på att du vet vad som är bäst för dig, du har rätt att ha dina åsikter och du måste bestämma själv, men ibland är det också bra att uppmärksamma idéer som skiljer sig från våra: kanske kommer de inte att ge ett svar som vi desperat letade efter bara med våra resurser, eller tjäna som material för att förbättra våra idéer?

Drömmer att flyr från polisen

Flees From The Police

För många människor kan den här drömmen låta bisarr, eftersom de aldrig begått eller funderat på att begå ett brott. Men vad han menar är att du vet, medvetet eller inte, att du har begått ett misstag, att du inte nödvändigtvis bryter mot lagen och att du är rädd för att behöva ta konsekvenserna.

Om detta händer dig, försök att slappna av för att hålla huvudet kallt så att du kan övervinna dem på bästa möjliga sätt. Var beredd på allting. Och försök att inte göra samma misstag igen.

Drömmer att flyr från övergrepp

Den här, som är en av de läskigaste, brukar tas som en varning om att ett rån kommer att ske mycket snart. Men det är inte vad det handlar om. Tänk: Du kan inte undvika ett rån, eller hur? Därför symboliserar det att du oroar dig för mycket för frågor, för dig eller dina släktingar och vänner, som ingen har någon makt över, till exempel uppkomsten av någon sjukdom, brist på pengar, olycka, plötslig död … eller till och med överfall.

Det är svårt, men den här drömmen fungerar som en rekommendation för dig att få det ur huvudet, det är meningslöst att spendera tid och energi på att tänka för mycket på det. Det enda du kan göra är att bli mer orolig och stressad, vilket kommer att skada din hälsa.

Drömmer att flyr från skottlossning

Den här drömmen pekar på ett mer komplext problem: du kan inte tvinga dig själv inför andra. Man är rädd för att prata om sina idéer på grund av risken att bli ogillad. I en bredare mening känner du dig underlägsen andra, eftersom du inte verkar känna att du har samma rätt som dem att ha egna åsikter om ämnena och att ha fel ibland. Men det finns tillfällen då det är värre att undvika en konflikt än att bli missaktat för att man inte kan sätta gränser.

Om du klarar dig oskadd från den här skjutningen är innebörden ännu mer nedslående: det är inte du som styr ditt liv, det vill säga det är andra människor som fattar de beslut som enbart är dina. På så sätt kan du inte göra de saker som du verkligen vill.

Drömmen som flyr från ett slagsmål

Om du går i bråk med någon generisk person kämpar du för att leva med andra, av rädsla för att inte bli accepterad av dem.

Om det är med någon du känner är det med den personen som du har dina största konflikter just nu. Även om det är obehagligt måste ni prata, eftersom det är det bästa sättet att lösa dem.

Att drömma att fly från fängelset

Flees From Prison

Innebörden av detta är att du vill befria dig från något eller någon som fångar dig på något sätt – det kan vara en dålig relation, ett jobb som du inte gillar osv.

Eller till och med något hinder du känner för att uttrycka dina idéer eller talanger, till exempel. Den här drömmen är positiv, för när den inträffar indikerar den att personen redan är trött på situationen och till slut ser mer dess förluster än dess fördelar, det vill säga att den är redo att befria sig själv.

Det finns bara en hake: detta fängelse är inte alltid lika bokstavligt som i exemplen ovan. Det hänvisar ofta till begränsande föreställningar som vi själva matar in i vårt huvud, till exempel låg självkänsla. Därför kan det vara svårare att bli av med vissa fängelser.

Drömmer att flyr från bröllopet

Om de som drömmer om detta är gifta är det en varning om att du inte ägnar tillräcklig uppmärksamhet åt ditt förhållande. Om det gifta livet är tråkigt ska du se vad du kan göra för att förbättra situationen.

Om du är singel indikerar du att det är bättre att förbli det, eftersom du kommer att utsättas för otrohet och besvikelser.

Drömmer om att fly från djur

Den här drömmen beror mycket på vilket djur du drömde om. De två vanligaste är orm och hund:

Kobra: Tvärtemot vad det kan tyckas är det positivt. Att bli jagad av en orm betyder att du har tillräckligt med hälsa och prestige för att kunna driva dina projekt framåt, eftersom du har möjlighet att uppnå saker som är praktiskt taget omöjliga för andra. Det kan också symbolisera enbart den utmärkta hälsa du åtnjuter vid den här tiden i ditt liv – njut!
Hund: Tvärtemot vad som kan tyckas är den negativ. Du går igenom en period då det är lättare att bli inblandad i bråk, så undvik situationer som kan bidra till detta. Om du redan befinner dig i ett hängande läge, försök att lösa det med största försiktighet så att du undviker framtida huvudvärk.

Drömmer att flyr med bil

Den här bilen visar att du är rädd för förändringar i ditt liv. Det är dock nödvändigt att du accepterar dem och så att du kan utvecklas, det kan vara så att för en ännu bättre situation, varför inte?

Om du flydde från en olycka kommer du att gå igenom vissa svårigheter, men du kommer att kunna övervinna dem eftersom du har kapacitet att göra det. Så tveka inte att lita på dig själv!

Drömmer att flyr med motorcykel

Detta signalerar att tiden har gått när du hade råd att överlämna ditt ansvar till andra för att lösa det. Så ta på dig dem, för vissa saker i ditt liv beror bara på dig.

Dröm att du ser någon springa

Du måste fatta ett viktigt beslut om ditt kärleksliv. Men när det är den här drömmen som dyker upp betyder det att du redan vet vad ditt svar ska vara, du behöver bara beväpna dig med lite mod för att möta situationen.

5/5 - (1 vote)


Like it? Share with your friends!