Fjäril – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik

Vad är en fjäril?

Fjärilen är en flygande insekt vars livscykel består av fyra faser.

Den första är äggfasen. Därefter övergår den till larvfasen och sedan till puppfasen. Det är först i den fjärde och sista fasen, kallad imago, som fjärilen framträder som vi känner den. Det är i det ögonblicket som insekten når det vuxna livet.

Fjärilens existenstid ifrågasätts ofta. Upptäckten av vissa fossil av insekten har dock gjort det möjligt att dra slutsatsen att dess uppkomst skedde för mer än 40 miljoner år sedan.

Den roterande apparaten

Det är en anordning som liknar en spärrhake och som används för att räkna människor som går in och ut från en plats, oavsett om den är offentlig eller privat.

Det är vanligt att se fjärilar installerade i tunnelbanor, köpcentra, bussens in- och utgångar, utbildningsinstitutioner, arenor, bland andra exempel mer.

Fjäril

När det gäller simning finns det en simteknik som har fått sitt namn efter denna insekt. Stilen är även känd som “delfin” eller “mal” och fick detta namn på grund av de rörelser som simmaren gör, vilka hänvisar till de rörelser som insekten gör när den flyger.

Symboliken bakom fjärilen

Fjärilen är populärt förknippad med allt som hänvisar till processen med förändringar och renoveringar. Insekten har också blivit en symbol för den skönhet som finns i lyckan, för allt som är inkonstant och flyktigt i naturens värld.

Fjärilens färger

Fjäril – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 2

Varje färg på fjärilen kan ha en betydelse. De mest kända är:

– Blå: De mest kända är: Blå. Fjärilar som har den här färgen ses som tecken på tur, eftersom det sägs att färgen blå representerar ankomsten av positiva förändringar i livet.

– Svart: De svarta fjärilarna ses som dödsbudbärare som, när de dyker upp i en miljö, meddelar att någon är på väg att lämna.

– Gul: Till skillnad från de svarta fjärilarna indikerar de gula fjärilarna uppkomsten av ett nytt liv.

– Vit: Den vita fjärilen är ett tecken på ankomsten av fred och lugn efter en period av storm.

– Flerfärgad: Flerfärgade fjärilar ses som budbärare av positiva nyheter som kommer att ge glädje och utbredd lycka.

Fjärilar och spiritism

Spiritister tror att fjärilen representerar reinkarnationsprocessen. För dem är det så att när någon migrerar till det andliga planet lämnar själen kroppen som om den vore en fjäril på jakt efter ett nytt liv och andra möjligheter.

5/5 - (1 vote)