Drunkning – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik


Drunkning – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 1

Att drömma om att drunkna betyder att du behöver vara lugnare i ditt dagliga liv. Misströsta inte om händelser, var mer rationell. Många problem är lätta att lösa när du stannar upp och andas och funderar på det bästa sättet att lösa dem.

En av de vanligaste fobierna för människor är vatten. Vatten förknippas alltid med styrka och eminens och är livets urelement. På så sätt bär drömmen om att man drunknar alltid starka innebörder. Drunkning kan främst tyda på rädsla och plågor hos dem som drabbas.

Var medveten om möjliga tolkningar av drömmar som handlar om drunkning, ta en stund för dig själv och försök förstå vad ditt sinne frågar.

Dröm att du ser någon drunkna

Vi kan inte fatta beslut för andra människor. Ibland kan vi på sin höjd ge råd och påverka positiva attityder. Detta är ett stort dilemma i allas våra liv. Du har förmodligen någon vän som går åt fel håll och som inte kan rädda dig. Du vet inte längre vad du ska göra eftersom han inte lyssnar på dig. Klandra inte dig själv så mycket. Även om du vill rädda alla finns det saker som bara människor själva kan göra.

Var öppen för att ta emot personen om han verkligen gör ett misstag, men insistera inte som om du kan fatta besluten åt honom. Det gäller för familjen och för relationer också. Människor lär sig bara av sina egna erfarenheter, så ta inte ifrån den andra den inlärningspotential han har. Underskatta inte människorna runt omkring dig, för de kan simma ensamma – den tyngden är inte din.

Dröm att du drunknar

Drunkning – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 3

Vardagen har förmodligen inte varit lätt. Problem har oftast en magnet, vilket gör att familj, kärlek och yrkesfrågor dras till dem. Du känner att allting kollapsar samtidigt, så det finns inga pelare att stödja.

Tänk på att huvudorsaken till en drunkning är förtvivlan. Ibland dör människor som har fullständiga förutsättningar att simma och överleva för att de glömmer att de har förutsättningar. Det spelar ingen roll hur många problem det finns, utan hur de ska lösas. Fokusera på det!

Dröm att du överlever en drunkning

Du är starkare än den som skadade dig. Detta är en fras som mycket väl kan representera innebörden av din dröm. Att överleva en drunkning visar att även om det du har gått igenom är fruktansvärt så finns du här. Att överleva dina värsta dagar och rädslan för att du inte skulle stå ut med det.

Även med de märken som lidandet ger är det möjligt att nå nästa dag och inse att det fortfarande finns liv och en ny möjlighet att göra saker och ting annorlunda. Dra lärdomar av det du har gått igenom och gör framtiden till en bättre plats för dig att leva på.

Dröm att du räddas från en drunkning

Drunkning – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 4

Om du räddas från drunkning går du förmodligen igenom en komplicerad fas i ditt liv. Det är normalt att förvänta sig hjälp från människor i din närhet när vardagen framstår som svår och orolig.

Den här drömmen kan visa att du behöver hjälp, och det är ingen skam att erkänna det. De starkaste människorna vet hur man känner igen sina svaga stunder, men framför allt vet de också att de är passagerare.

Prata med en god vän, be om råd, säg vad som bekymrar dig… Människor lever i samhället för att de ska kunna hjälpa varandra. Om inte detta sker är livet meningslöst.

Att drömma om att rädda någon från att drunkna

Drunkning – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 5

Det är bra att hjälpa människor, men begränsa dig till att bara hjälpa dem i extrema fall. Ta inte bort de förtjänster som de kan ha! Var noga med att skydda människorna i din omgivning, men se upp för överdrifter.

Dröm att du blir dränkt av någon

När man drömmer att någon försöker dränka en presenterar man den rädsla man har för den personen. Oavsett om det gäller din uppvaktning, din familj eller din arbetsmiljö kan något vara fel. För de mest observanta och misstänksamma personerna kan små attityder orsaka osäkerhet. På grund av detta är det mycket lätt att hamna bakom.

Försök att förstå orsakerna till den här drömmen och framför allt rädslorna bakom din misstro. Vissa människor ger dig skäl att vara misstänksam, men i de flesta fall existerar osäkerheten bara i ditt huvud. Gör inte mirakulösa planer i tron att människor kommer att hugga dig i ryggen, för chansen att detta händer är mycket liten.

Försök att lösa problem med andra människor snart, först då kan du vila i frid utan rädsla för framtida svek.

Dröm att du drunknar i en pool

Simbassänger förknippas med nöje och goda stunder av avkoppling. Om detta för dig är synonymt med förtvivlan är det kanske dags att ompröva dina prioriteringar. Din kropp vet när det är dags att sluta, och kanske ber den om lite lugn och eftertanke för att inte förvirra de goda stunder du kan leva.

Var uppmärksam på livets små nöjen och vet hur du ska skilja på de professionella och fritidsstunderna. Ta inte med dig arbetets problem hem och låt inte din vardag täckas av byråkrati. Ha tid för dig själv och för människorna omkring dig, annars kommer alla yrkesmässiga ansträngningar att vara förgäves.

Dröm att du drunknar i havet

Drunkning – Drömmarnas Betydelse Och Symbolik 6

Havet är synonymt med påtvingande och oförmåga. Det var i havet som mänsklighetens stora upptäckter ägde rum, och det var i havet som förfäderna upplevde sina största upptäcktsäventyr.

Det är också relaterat till det okända och till ödet, så rädslan för det nya kan driva dig att tro att du kommer att bli nedsänkt. Ha tålamod, riskerna finns alltid och det finns ingen utväg, men som de säger, ett lugnt hav har aldrig gjort en bra sjöman.

Dröm att du dränker någon

Kanske finns det en ackumulerad ilska som behöver komma ut. Se upp för dåliga känslor, för de leder oftast ingenstans. Om du har problem som ska lösas med någon ska du leta efter det mest balanserade och förnuftiga sättet. Ditt omedvetna når sin gräns, och det är dags för din mest rationella sida att agera innan du dränker den andra i ett hav av dumheter.

Drömmer om att en vän/familj drunknar

Att skydda människorna omkring dig är en mycket giltig inställning, men försök att inte överdriva i överbeskydd. Människor behöver självständighet och det är grundläggande att de kan lösa sina egna problem. Även om dina intentioner är goda kommer du inte att kunna hålla för evigt, så förstå att du i andra människors liv är en medhjälpare.

Ta av dig tyngden av att tro att du måste rädda all din familj och dina vänner och börja uppmuntra dem mer att lösa sina egna problem.

Drömmen om flera människor som drunknar

Du är inte världens räddare. Även om du försöker ta detta ansvar på dig själv kan du inte lösa alla andras problem. Kanske gör du mer för andra än för ditt eget liv och därför känns det som om du inte tar hand om det. Om alla kan simma för sig själva kommer saker och ting att flyta på bra.

Drömmer om att barnet/barnet drunknar

Det här är en vanligare dröm för dem som har små barn omkring sig. Vuxna tenderar att tro att något dåligt alltid kommer att hända de små, så denna rädsla får återverkningar på drömmarna. Gör vad du kan för att upprätthålla en hälsosam rutin för de små och förstå att din försiktighet är tillräcklig för att undvika allvarliga olyckor.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!