Blod – Drömmarnas betydelse Och Symbolik


Blod - Drömmarnas betydelse Och Symbolik 1

Om du drömmer om blod betyder det att du måste vara mer uppmärksam på saker som händer runt omkring dig. Var uppmärksam inte bara på dina vänskapsrelationer utan framför allt på din hälsa.

Blod har en stark symbolik. Det är framför allt synonymt med liv. Det rinner i dina vener och pumpas av ditt hjärta, ett tillstånd som avslöjar blodets starka intimitet med hjärtat. Innebörden av att drömma med blod kan ha flera tolkningar, vilket beror mycket på blodets situation i drömmen.

Drömmen med blod är oftast stark, eftersom blodet i sig självt redan är något starkt av naturen. Det representerar liv eller bristen på liv. Det illustreras mycket i figuren av vampyren, som för att vara odödlig och leva i årtusenden i princip livnär sig på blod. Föreställ er alltså den starka livskraft som blodet representerar för livet.

Drömmar är bilder, förnimmelser och budskap som avslöjas av det undermedvetna och som ofta för fram känslor och tankar till medvetande som är förtryckta eller som orsakar oss vissa känslor, antingen under en anmärkningsvärd händelse under livet eller i vardagen.

Drömmarnas betydelse beror på hur drömmen ses och på känslan hos den som har drömt. Den är också korrelerad med de situationer man upplever. Därför är det ganska speciellt att tolka en dröm. Det är nödvändigt att vara uppmärksam på detaljer, uttryck och känslor som du hade under dagen. Se här vad det innebär att drömma med blod i flera situationer.

Vad betyder det att drömma om en person som kräks blod?

Vad betyder det att drömma om att du blöder?

Vad betyder det att drömma om menstruationsblod?

Vad innebär det att drömma om blod som kommer ut ur näsan?

Att Drömma Om Menstruationsblod

Blod - Drömmarnas betydelse Och Symbolik 3

Att drömma om menstruationsblod indikerar behovet av förnyelse i någon livscykel. Men det avslöjar att innan det blir någon förnyelse måste man rensa ut det som inte längre passar dig.

Att drömma om menstruationsblod kan vara obehagligt, men det har reningsbetydelse. Försök att ompröva dina vanor främst, för det kan vara dags att sluta röka eller dricka. Denna nya livscykel behöver rening i dina vanor.

Drömmer Att Du Blöder

Att drömma att du blöder betyder att du håller på att förlora din styrka. Det kan betyda att du känner dig utnyttjad av någon annan, som om de suger åt sig din energi. Det är en symbolisering av att du förlorar din kontroll och makt.

Drömma Om Blod I Munnen

Blod - Drömmarnas betydelse Och Symbolik 4

Att drömma om blod i munnen är ett positivt tecken. Även om det representerar en förmodad skada visar det också levande blod, ett bevis på att du känner dig levande. Det kan vara ett ögonblick av större vitalitet, där du kommer att ha tillräckligt med kraft för att möta dina utmaningar.

Energi kommer inte att saknas. Om blodet i drömmen finns i någon annans mun kan det indikera smutsiga pengar, så var uppmärksam på att inte bli involverad i affärer som kommer att skada dig i framtiden.

Att Drömma Om Mycket Blod

Att drömma om mycket blod är ett tecken på att du kan gå igenom en situation som involverar många människor. För mycket blod kan fortfarande vara relaterat till själva blodtransfusionen, från någon som är i behov eller som donerar.

Om man för in det praktiska livet kan drömmen om mycket blod avslöja att du behöver engagera dig i en större ström av människor. Att delta i projekt som hjälper andra kan vara ett stort steg.

Att Drömma Om Någon Annans Blod

Att drömma om någon annans blod indikerar att någon kanske försöker berätta något för dig. Om den här personen i drömmen var en främling indikerar det att den som vill prata med dig kan vara närmare än du tror. Om personen i drömmen var känd indikerar det motsatsen. Det kan vara så att en främling kommer att berätta något för dig som du kommer att förstå.

Om någon annan i drömmen kräktes blod, om ditt bankkonto är på gränsen, kan det vara en positiv dröm, eftersom det kan representera oväntade ekonomiska vinster.

Drömmer Om Blod I Näsan

Blod - Drömmarnas betydelse Och Symbolik 5

Att drömma om blod i näsan är relaterat till dina tankar. Kanske är du för orolig för något, det kan vara ett obeslutsamt beslut eller något du inte kan definiera och klargöra. Att tänka för mycket kan ge huvudvärk, och blodet i näsan som representeras i drömmen tyder på överdrivet mentalt arbete. Försök att vila lite och ge tid åt tiden, gör det som är rätt och vila.

Drömma Med Blod På Golvet

Att drömma om blod på marken avslöjar att något inte är begripligt för dig och de människor som är med dig i vissa situationer. Eller så blandar du ihop förhållanden som inte stämmer överens med sammanhanget i stunden. Försök att vara mer uppmärksam på vad du säger och de villkor du brukar kräva av de människor du lever med, för det kan vara så att du är otrevlig, med attityder som gör situationer obekväma.

Drömmer Om Djurblod

Att drömma om djurblod är en mycket betydelsefull dröm. Eftersom djuret anses vara en ren varelse. Om du i drömmen ser detta blod representerar det att du beundras med något som är mycket bra. Det kan vara en händelse eller en känsla av renhet och uppfyllelse. Du är mycket nära att få otroliga upplevelser som kommer att lägga till dig som person.

Att Drömma Med Blod På Händerna

Blod - Drömmarnas betydelse Och Symbolik 6

Om du drömmer om blod på händerna kan det vara relaterat till något som avslöjar dig själv. Och att du har kontroll över situationen. Det kan vara en möjlighet som livet ger dig, oavsett om det är på jobbet, i relationer eller på resor, att bli något underbart i någon aspekt.

Att Drömma Med Blod I Huvudet

Att drömma om blod i huvudet indikerar att du bör ägna mer uppmärksamhet åt människorna runt omkring dig. Någon kan vara i behov av din hjälp. Om blodet finns på någon annans huvud betyder det att det blir lätt för dig att lösa något förutspått problem. Om blodet finns i ditt huvud är det fortfarande relaterat till att hjälpa någon, men du kommer att få fler svårigheter.

Drömmer Om Att Dricka Blod

Att drömma om att dricka blod verkar vara relaterat till vampyrfilmer. Tja, inte precis med de intentioner som visar fiktion. Det indikerar dock det behov som du har av svar eller till och med naturliga känslor till människan, som lite kärlek, tillgivenhet och uppmärksamhet. Att drömma att du dricker blod visar också att du har svårt att kommunicera eller uttrycka dina känslor.

Att Drömma Med Blod I Ögonen

Att drömma med blod i ögonen har mycket att göra med att man vill ha något. Om du i drömmen har blodet i ögonen, avslöjar det hela tiden att du ibland, av att så mycket vilja ha något, kanske inte ser rätt sätt att göra det på. Om blodet i drömmen finns i någon annans ögon indikerar det medkänsla. Försök att gå lugnt fram utan att förlora den önskan som driver dig.

5/5 - (2 votes)

Like it? Share with your friends!